Izvor:
29.09.2018 u 12:24
0

NE ŽELIM VIŠE DA BUDEM DOBRA DEVOJKA: Konačno stavljam sebe na prvo mesto!

Umorna sam od dopuštanja drugima da iskorišćavaju moju dobrotu. Umorna sam od toga da mi stalno neko slama srce. Želim da ja budem ta koja će to činiti za promenu.

Umesto da dajem drugu i treću šansu ljudima koji su me već povredili, otići ću od njih pre nego što ponovo uspeju da me povrede.

Neću se više vezati. Više neću održavati odnose s nekim ljudima samo zbog toga što imamo istoriju. Počeću da se više brinem o svojoj sreći nego o udobnosti toksičnih ljudi koji me okružuju.

Ako će mi biti bolje bez nekoga u mom svetu, taj će biti uklonjen, bez imalo krivice. Neću se osećati krivom zbog toga što očekujem da s prema meni drugi odnose s poštovanjem.

Neću se osećati krivom zbog podizanja svojih standarda nakon što sam ih čitav životni vek održavala niskim.

Više neću sebe cenzurisati. Neću biti ljubazna kad znam da ću zauzvrat dobiti samo grubost. Ako neko želi poštovanje od mene, onda će to poštovanje takođe morati da mi ukaže, piše Thought catalog.

Više nisam zainteresovana za jednostrane odnose. Neću biti uz nekoga, ako ta osoba neće biti uz mene kada mi to bude potrebno. Neću prihvatiti tuđa izvinjenja ako iza njih ne postoji pozadina. Neću se izlagati drami kada mogu odlučiti da odem.

Možeš me nazvati kučkom zbog toga što konačno stavljam sebe na prvo mesto. Možeš me optužiti za prekomerno reagovanje. Možeš se ponašati kao da izdajem neku šifru odanosti.

Možeš mi reći da bi trebalo da imam više vere u ljude – ali ceo sam život provela tako što sam verovala drugima. Pretpostavljajući da su dobri u dubini duše. I to me nije dovelo nikuda.

Davanje drugih šansi dovelo je samo do toga da se istorija ponavlja. Slepo poverenje vodi do slomljenog srca.

Bila sam dobra prema ljudima koji su me tretirali kao poslednje smeće. Verovala sam ljudima koji su dokazali da se ne mogu osloniti na njih. Dopustila sam ljudima da ostanu unutar mog sveta jer sam ih volela, jer moje srce i um nisu mogli da se slože jesu li oni bili vredni mog vremena.

Sada ću prestati da slušam svoje srce jer me je previše puta zeznulo. Slušaću svoj instinkt. Slušaću svoj zdravi razum.

Ako mi ukažeš poštovanje i pokažeš dobrotu, ja ću i dalje biti dobra prema tebi. Ali ako me pređeš, više neću igrati lepo. Neću sedeti u tišini dok me ponižavaš. Boriću se. Staviću te na tvoje mesto.

Najgore od svega, otići ću. Nikad više nećeš videti moje lice. Nikad nećeš moći da napišeš izvinjenje dovoljno snažno da me vratiš natrag.

Besno pile
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter