Izvor:
30.09.2018 u 13:19
0

NEMATE REDOVAN SEKS: Nećete ni pretpostaviti kakve posledice možete imati zbog toga!

Izgleda da seks mnogo više treba i prija ženama.

Svi će se složiti kako su "sušna" razdoblja kad seksa nema ni za lek, za neke dosta teška razdoblja. Ti periodi zapravo imaju velik uticaj na telo i organizam.

Gubite libido

Kad je libido u pitanju, ili ga koristite ili ćete ga izgubiti. Osobe koje se suzdržavaju od seksa gube vitalnost i želju za seksom, istakla je Sari Kuper za Reader's Digest. Ipak, nekim ljudima dogodi se potpuno suprotno. Što duže traje "sušno" razdoblje, to imaju veću želju za seksom.

Vaginalni mišići slabe

Ovo se najviše odnosi na žene koje ulaze u menopauzu. Sari objašnjava da bez redovnog seksa, što su žene starije, vagina slabi i to može dovesti do bolnog seksa kad se napokon vratite u akciju. Lekari predlažu ženama da redovno vode ljubav kako bi održale zdravlje vagine tokom menopauze.

Smanjena lubrikacija

Ovo se odnosi na starije žene. Čini se da vagina teže vlaži nakon razdoblja bez seksa. Mlađe žene manjak seksa doživljavaju nešto drgačije. Žene u 20-ima i 30-ima imaju dovoljno estrogena kako bi im vagina ostala zdrava, elastična i vlažna iako nemaju redovan seks.

Menstruacija postaje gora

Seks tokom menstruacije smanjuje grčeve, iako ga mnogi tada ne praktikuju. Tokom orgazma maternica se grči pa nakon toga ispusti više krvi, što znači da će grčevi prestati. Osim toga, seks povećava količinu hormona sreće u telu, pa smanjuje i popratne simptome menstruacije.

Što se muškaraca tiče, ako nemaju seks duže vreme, moguće je da će razviti erektilnu disfunkciju. Kako piše Bustle, istraživanja su pokazala da se to događa kod starijih muškaraca.

Bićete pod stresom

Redovan seksualni život smanjuje stres, a ako to nije tako, povećava se krvni pritisak. Istraživanja su pokazala da osobe koje nemaju redovan seks lošije reaguju na stres.

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter