RADE TO MUŠKARCI, ALI I ŽENE: Istraživanje pokazalo zašto "slabiji pol" vara!

 

 

Iako su muškarci “na glasu” kao pol koji češće vara, istraživanja su pokazala da to baš i nije tako. I žene su sklone da prevare, ali varaju iz potpuno drugih razloga.

 Dok muškarci varaju “iz dosade”, pojačane seksualne potrebe ili naprosto zato što im se pruži prilika, žene najčešće varaju kada partner prestane da im imponuje.

 Novi rezultati sa univerziteta u Teksasu pokazali su da žene varaju svoje partnere kad ih razočaraju na nekom njima važnom polju, pa traže boljeg, uspešnijeg, moćnijeg… I da su tako navodno "isprogramirane" zbog - evolucije!

 Naime, kroz istoriju, muškarcima se mnogo toga lošeg moglo dogoditi. Pogotovo u davnim vremenima kad je vrlo lako mogao biti ubijen ili teško povređen u ratu, nekom duelu ili lovu, ili se pak ozbiljno razboleti i umreti, u kojem bi slučaju njegova žena i potomci ostali bez zaštite i prihoda. One su se u tom slučaju morale snalaziti kako znaju i umeju, što je uključivalo i brzo okretanje nekom novom kandidatu.

 Iako mnoge žene više nisu ni na koji način zavisne od muškaraca, očito negde duboko u podsvesti kod nekih još uvek postoji strah za egzistenciju koji se manifestuje kroz traženje tj. biranje moćnih i uspešnih muškaraca, ili bar onih koji ostavljaju takav utisak. 

 Iako znamo da prvi utisak često vara, zar ne?

 

Izvor: Espreso
Foto: Thinkstock

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Kviz: Naslovna strana
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:15 Serija: Suze moje sestre
15:15 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Serija: Suze moje sestre
19:00 Upoznajte Parove
21:00 Goli život
22:00 Parovi - Roditeljski sastanak
02:30 Parovi - Live