MITOVI O VAGINI: Napokon otkrijte šta je istina, a šta potpuna izmišljotina!

 

Uprkos činjenici da je ima pola populacije, o vagini postoji niz raznoraznih mitova u koje neki veruju, a drugi ne.

Baš kao i u svakom drugom aspektu života, ponekad je teško razaznati istinu od laži pa mnoge žene provedu život verujući u potpune izmišljotine, što ne bi smeo da bude slučaj kada je reč o intimnom zdravlju.

Ovo je nekoliko najčešćih mitova o vagini:

 

Preveliki penis će rastegnuti vaginu

Vagina je sačinjena od izuzetno rastegljivog tkiva koje je povezano vodoravnim mišićima u karlici. I dok vam se kad stavljate tampon čini poprilično plitka, tokom uzbuđenja vagina se širi i stvara se dovoljno prostora za poveći penis.

Vagina takođe menja svoj oblik tokom ciklusa, a koliko je rastegljivo vaginalno tkivo, najbolje govori činjenica da može da se vrati u svoj prvobitni oblik čak i nakon porođaja.

 

Redovan seks opušta mišiće u vagini

Još jedna laž u koju veruju mnogi je da žene koje često imaju odnose imaju šire i opuštenije vagine. Mišići u vagini opuštaju se tokom seksa, ali nakon njega se ponovo stežu i nema trajnih posledica, bez obzira na to koliko se često seksate.

Ono što zaista može da utiče na opuštanje mišića vagine je menopauza, zbog pada nivoa hormona estrogena što direntno utiče na smanjenje elastičnosti vaginalnog tkiva.

 

Stegnuti vaginalni mišići uzrokuju veće seksualno zadovoljstvo

Kako za koga. Ovo pravilo možda važi za muškarce, ali žene koje tokom seksa imaju stegnute vaginalne mišiće u tome, očigledno, ne uživaju. Kada je žena seksualno uzbuđena, vagina se sama od sebe širi, dok je stiskanje mišića znak da žena ne uživa, odnosno da nije potpuno opuštena.

 

Mišići kalice mogu da se ojačaju vežbom

Za razliku od prethodnih mitova, ovaj je istinit. Postoji niz vežbi kojima možete da ojačate opuštene mišiće karlice i imate "fit vaginu". Ako ste gledali ''Seks i grad'', onda ste sigurno čuli za Kegelove vežbe koje je proslavila Samanta, ali na internetu možete da pronađete još niz metoda za jačanje vagine.

 

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live