MALI SIGNALI DA NEŠTO NIJE U REDU SA VAŠOM VEZOM: Šest stvari koje vam kazuju da je vreme da se raziđete!

 

Ponekad, čak i kada uvidimo da je našoj vezi došao kraj, neko vreme zavaravamo sebe, da je to samo faza koja će proći. A šta ako ta faza ipak ne prođe? Kako da znate kada je pravo vreme da okončate odnos koji prerasta u nezdravu vezu.

Jedan od prvih signala nezdrave veze jeste kada primetite da i dalje čekate da se vaš partner promeni, umesto da ga prihvatite.

Čak i parovi, koji su u dugim srećnim vezama, svakodnevno rade na svom odnosu, a vi i vaš partner ste posustali. Ako više niste spremni da se zajedno trudite, vreme je da svako krene svojim putem.

Evo nekoliko jasnih znakova da je vaša veza prerasla u odnos koji nema perspektivu.

1. Posesivnost

Jedan od prvih znakova nezdrave emotivne veze je posesivnost. Ako vaš partner u svakom trenutku želi da zna gde ste i sa kim i ima potrebu da doslovno kontroliše vaš život, biće vam jasno da je vreme da izađete iz odnosa koji vas guši i ne prija vam.

2. Konstantno se raspravljate

Čini se da vaš partner samo čeka priliku za raspravu. Ovo je jedan od prvih signala da vaš partner ne uživa u vašem odnosu i da želi da vas napustite, a ako je već tako zašto da učestvujete u toj agoniji.

3. Stalno prebacuje krivicu na vas

Konstantno se trudi da vam pokaže, kako ste vi razlog što više niste srećni kao ranije, ali ako biste poveli razgovor o njegovim postupcima, uvek bi skrenuo temu i odbio da prihvati svoju krivicu. Ne želite da budete sami u vezi čak i kada je reč o krivici.

 

 

4. Ne pristaje na kompromis

Da bi veza bila uspešna, potrebno je da obe strane pristanu na kompromis. Međutim, ako vaš partner nije spreman za kompromis, onda vaša veza više nema smisla.  Ne možete sami da se borite za vezu, da budete spremni na promene i prilagođavanje, a da partner nije uz vas.

5. Sputava vas

Ako vas veza u kojoj ste sputava u daljem razvoju i napretku, onda jednostavno morate krenuti dalje, jer vaš partner treba da vas motiviše da se razvijate, a ne da vas sputava.

6. Budi najgore u vama

Postajete sve nervozniji, kada ste zajedno. Zatvoreni ste i više niste osoba kakva ste inače. Jedan od osnovnih znakova da je veza spremna za raskid je kada osetite da gubite sebe.

 

Lepota i zdravlje
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live