Izvor:
02.02.2019 u 12:03
0

SEKSOLOZI OTKRILI ODGOVORE NA OVIH PET PITANJA: Sve što ste želeli da znate, a plašili ste se da pitate!

Seks je tema o kojoj se mnoge žene stide da govore. To, s druge strane, dovodi do toga da mnogo stvari ne shvataju na pravi način. Zbog toga smo pripremili listu pitanja koja žene najčešće pitaju seksologe.

Kako da kažete svom partneru šta volite?

Kao i u svim sferama međuljudskih odnosa, komunikacija je ključna. Pokušajte da ne kritikujete, već da naglasite šta vaš partner radi dobro. Uvek počnite sa komplimentima i tek onda idite na ono što želite da se pojavi u vašem erotskom meniju. Na primer, pohvalite partnera govoreći da se ljubi sjajno, a zatim dodajte da sanjate da vas ljubi i za vreme seksa. Takođe se možete zabaviti erotskim igrama – neka svako od vas piše na kartama stvari koje želite da uradi drugi partner, a zatim ih pomešajte i svaki put kada vodite ljubav, izvucite jednu.

Kako povećati želju za seksom?

Iznad svega, vodite računa o svom fizičkom zdravlju. Redovno se konsultujte sa svojim ginekologom, kako biste isključili mogućnost da su problemi vezani za libido zdravstveni. Kada se pravilno hranimo i praktikujemo fizičku aktivnost, naše telo proizvodi dopamin i endorfine. Ovo, zauzvrat, ima pozitivan efekat na nivo libida. Dakle: spavajte osam sati dnevno, jedite zdravo i bavite se sportom i videćete da će se povećati vaša spremnost da se igrate s partnerom. Da biste dodatno povećali nivo libida, možete da koristite afrodizijake, kao što su čokolada, bundeva, ostrige ili škampi. A kada želite da se još više uzbudite neposredno pre seksa, odgledajte erotski film ili pročitajte koju stranu knjige sa ljubavnim scenama.

Ne možete da postignete orgazam za vreme seksa? Da li to znači da nešto nije u redu sa vama?

Nedostatak orgazma tokom seksa je apsolutno normalan, a to potvrđuje i statistika. Samo 15 odsto žena to postigne samo kroz penetraciju. Većina nas treba da stimuliše klitoris da dođe do vrhunca. Razgovarajte sa svojim partnerom i pokušajte da uključite ovaj element u vaš odnos. Možete da koristite erotske igračke koje stimulišu klitoris. Međutim, ako niste sigurne koja bi vam stimulacija klitorisa bila najprijatnija, možete da razmišljate o masturbaciji kako biste upoznali svoje potrebe.

Koliko često treba imati seks? Postoje li standardi?

Ne postoji jedan tačan odgovor. Međutim, ono što je svakako tačno je činjenica da je kvalitet važan, a ne kvantitet. Štaviše, intimnost i bliskost između partnera je važnija od seksa. Ako se poljubite, zagrlite, dodirnete, osetite poželjno, seks će vam biti kao višnja na vrhu torte. Studije pokazuju da su bolji i češći seksualni odnosi kod partnera koji brinu o intimnosti odnosa – idu na romantične večere, uživaju u malim zadovoljstvima, ili zapale sveće i masiraju se uveče.

Da li upotreba seksualnih pomagala šteti odnosima ili znači da nešto nije u redu s vezom?

To je pitanje koje mnogi parovi postavljaju. "Nešto nije u redu sa nama ako nam je potrebna podrška uz dodatne gadžete?" Ne, apsolutno! Seksi igračke vam omogućavaju da budete stimulisani. Seksi igračke će vas odvesti u svet fantazije, zahvaljujući čemu možete da unesete novu, svežu energiju u vaš seks. Čak i odlazak s partnerom u seksi šop može biti uzbudljivo…

Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter