Izvor:
23.02.2019 u 21:02
0

POSTOJI I OVAJ POJAM U NAUCI:Da li ste znali šta je pametan seks?!

Seks kao pojam razgolićen je do srži fotografijama, filmovima, stručnim i zabavnim tekstovima, raznim tezama i istraživanjima. Savremeno čovečanstvo poslednjih decenija stiglo je do ćorsokaka na ovom polju i sve je već deža vi. A ipak, stid, strah, zbunjenost, predrasude, ti čelični okovi seksualnog života, stoje čvrsto kao i pre nekoliko vekova. Mnogobrojna armija univerzalnih stručnjaka za sve i svašta shvatila je da nešto mora da se promeni, jer, uprkos slobodama, seks ulazi u neopisivu kolotečinu, i pohrlila da pomeri granice i postavi nove izazove.

U tom kontekstu već neko vreme u SAD figurira pojam 'smart seks' (pametan seks), koji pruža nove mogućnosti telesnog i emotivnog izražavanja među čaršavima. Američka spisateljica Dženifer Robak Mors je knjigom 'Smart seks – kako pronaći večnu ljubav u svetu instant veza' postavila zanimljive teze. šta je to pametan seks – pitanje je koje se logično nameće. I nema veze sa upotrebom kondoma. U pitanju je vođenje ljubavi koje direktno vodi do ljubavi i odvija se isključivo na incijativu žene, koja za razliku od muškarca, kroz život ide podjednako vođena i srcem i glavom i hormonima. Međutim, neophodno je da dotična dama ispunjava određene predispozicije…

Otvoren stav prema seksu

Seks ne može da bude pametan ako postoje bilo kakve barijere kao što su kompleksi, stid ili tabui. To su znali mnogi drevni narodi, koji se nisu libili da proniknu u samu suštinu seksa i u potpunosti zadovolje svoje nagone.

Istraživanje sopstvene seksualnosti

Svi znamo šta bi trebalo, s kim i kako bi trebalo, a tome nas uče filmovi, serije, knjige, časopisi, životno iskustvo. Ipak, pravi odgovori na ova pitanja leže samo u nama. Dame moraju da dozvole srcu da odabere pravog partnera i telu da izabere pozu i ritam koji mu najviše odgovara, jer sve drugo je produkt kompenzacije između njenih želja, mogućnosti, emocija, stavova i naravno društvenih normi.

Čisto uživanje

Seks ne može da se izmeri brojkama, vremenom, partnerima, već isključivo količinom uživanja. Uvek bi trebalo da bude proizvod spontanosti, jer ako je obaveza, potreba, moranje ili nešto što se podrazumeva, zadovoljstvo ostaje u drugom planu.

Zaboravite kajanje, ljubav nas tera da činimo ludosti

To je nešto što bi trebalo da zna svaka žena i neće osećati kajanje ili grižu savesti nametnutu licemernim normama lepog ponašanja. Pa šta ako ste se zaljubile i gušeći razum uletele u ludu avanturu koja se završila slomljenim srcem, i to vašim?! Ne skupljajte oko sebe mrvice samosažaljenja i ne dozvolite da se u vama razbukta gorak osećaj da ste prevareni i iskorišćeni. Upravo ste naučili još jednu životnu lekciju, istina na teži način, ali drugog puta neće biti tako.

Izbor partnera je samo vaš

Muškarci zapravo ne biraju partnerke, oni su uvek izabrani. Žene koje veruju da ih uvek startuju pogrešni ili fizički neprivlačni muškarci, nesvesno se trude da takve privuku. Možda, jer strahuju da nisu dovoljno dobre za pravog? Dženifer savetuje dame da flertuju isključivo sa muškarcima koji ih privlače, umesto da potvrđuju privlačnost i testiraju šarm na lakim žrtvama.

Karakterne osobine žene

Prema mišljenju pisca, nisu sve žene podložne pametnom seksu. Već isključivo one koje su iskrene prema sebi i drugima, koje poznaju svoje telo i prihvataju ga sa svim vrlinama i manama i krasi ih radoznali, avanturistički duh i večita želja da pronađu pravu ljubav. Žena koja savlada pravila 'smart seksa', u krevetu je direktna, spontana, strastvena i nežna, a u njegovom srcu vremenom postaje apsolutno dominantna.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Twitter/printscreen/merv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter