Izvor:
06.03.2019 u 07:53
0

STARA ŠKOLA: Kako sačuvati ROMANTIKU u vezi?!

Verujemo da se svako od nas, barem jednom, u nekom trenutku svoje veze, zapitao gde je nestala romantika?

E, zato smo se mi zapitali, a onda i istraživali koliko je ona zaista važna i može li jedna ljubav opstati bez romantike!?

Niste mali i vrlo dobro znate da romantika ne može da hoda, nije živo biće i u jednom odnosu nestaje onda kada neko od dvoje, ili čak oboje, prestanete da se trudite.

Ne postoji ono: Danas ću uraditi nešto da je “kupim”, nešto romantično, žene to vole…”

Romantika je način na koji osećate ljubav, a kod svakog od nas manifestuje se drugačije. Veoma je važna i možda će nekima zvučati čudno, ali ona nije sinonim za patetiku!

Zašto na početku veze osećamo prisutnost romantike? Zato što je tada svest da smo zaljubljeni jaka i povezana sa euforijom, ali onda kada nastupi ljubav, ne smemo se voditi mišlju da se sve podrazumeva! Ništa se u ljubavi ne podrazumeva i ne prećutkuje. Voli se tako da to, ako treba, vidi ceo svet, a da vaše voljeno biće to oseća kao zemljotres, koji mu pomera temelje.

Nije to toliko teško, a ako stvarno volite, onda verovatno i ne možete bez romantike…

Nego, znate li vi uopšte šta je to romantika?

To vam je bezuslovna ljubav, bez ikakvih očekivanja za uzvrat! To je davanje, a ne primanje!

To je apsolutno prihvatanje nečijih vrlina i mana, jer da ih nema, to ne bi bila ta osoba za kojom ste nepovratno izgubili glavu.

Romantika: to vam je ono fall in love. Doslovno “upasti” u ljubav. Slobodan pad u uragan emocija, pomalo je zastrašujuće, jer je bez ikakve garancije i sa mnogo rizika, a vi ipak reskirate. Pa ima li nečeg romantičnijeg od toga?

Romantika se ne gasi pojavom ljubavi, već postajemo slepi pred njom, počne da nam se podrazumeva… A to, to se nikako ne sme!

Nemojte dopustili svakodnevici da nam utiša ljubav, koliko god da je gužva, ljubav je tu da sve pobedi i ne smemo je staviti na hold.

Upravo suprotno, potrebno je da ljubav utiša sav stres okolo i da vaša veza bude oaza mira, zato je ljubav – ljubav!

Ako ste dopustili da vaša veza zapadne u kolotečinu, to nije zato što je to prirodno i zato što to dođe vremenom, već zato što ste se olenjili. Vaša ljubav je teren na kojem oboje treba da pokažete svoj trud i ispoljite kreativnost, jedino tako stvari imaju smisla.

Nije to emocija za tinjanje, već da živi gorite. Odakle vam onda pravo da nad takvim odnosom stojite sa kofom ledene vode? I kako to da ste zaboravili da je romantika u malim stvarima? Na primer, kada vas neko pokrije, kada se u toku noći otkrijete. Kada vas pre posla poljubi u čelo. Zar to nije vrednije od cveća i bombonjere?

Poklonite vreme, nađite ga ili ukradite, stvorite sat vremena svakoga dana za vas, u 4 oka, za kafu u tišini, za poglede, zagrljaj, razgovor… Ne ćuti se prijatno sa svakim. Nekad je pogled važniji 1000 reči. Negujte svoje uspomene, sećajte se onih divnih, starih i stvarajte i nove! Ne smete zanemariti svoju intimu.

Romantika je i da se svakoga dana sa voljenom osobom, ćuteći, duboko gledamo u oči, da bez reči razumemo šta osećamo. Kada kažemo: “gledajte se u oči u tišini”, to znači da zaboravite na telefon, na druge, na ceo svet. Priuštite sebi mir sa voljenom osobom. Verujte biće dragoceno!

Ne gurajte ljubav od sebe, uživajte, pustite je da vam se dogodi, udahnite je, proživite, krenite grlom u jagode!

Samo se to i jedino to može nazvati LJUBAV!

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter