Izvor:
06.03.2019 u 19:19
0

REŠAVAMO DILEMU: Koga više muči fizička, a koga emotivna prevara?

Preljuba je strašna. Međutim, nekome je emotivna preljuba najveći greh, dok je drugima gora fizička preljuba. Zašto je to tako?

I tu se upliće razlika u polovima. Dugo se smatralo da recimo muškarci ne mogu da pređu preko fizičke prevare, dok je ženama emotivna prevara neoprostiva, ali psiholog Kenet Levi je dokazao suprotno.

Tačnije sproveo je istraživanje i zaključio da je mali broj muškaraca ipak naveo emotivnu prevaru kao najveći greh, što ga je dovelo do zaključka: da li će muškarac ili žena smatrati većim grehom seksualnu ili emotivnu prevaru zavisi od toga kakav su tip i u kakvoj su vezi.

Postoje tipovi osoba koje su hipernezavisne i cene samo svoju nezavisnost. Kod drugog tipa reč je o osobama koje cene vezu i osećaju se prijatno zbog obostrane zavisnosti jedno o drugome na ovaj ili onaj način.

Nakon svih ovih podataka i saznanja, Levi smatra da osobe koje su sklone "opuštenijoj" povezanosti s partnerom ili partnerkom više muči seksualna prevara, a osobe koje su sklone "sigurnoj" povezanosti više muči emotivna prevara.

Kako bi testirao ovo svoje saznanje, Levi je sa kolegama napravio istraživanje u kojem je učestvovalo 400 ljudi. I naravno pokazalo se da je bio u pravu.

Opusteno
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter