Izvor:
12.03.2019 u 17:25
0

SUOČAVATE SE SA KRIZOM U BRAKU?! Evo kako prevazići PROBLEME SA SUPRUŽNIKOM!

Brak je jedan od najvećih izazova kroz koje ćete u životu proći. Kada se obećamo partneru zaklinjemo se na večnu ljubav, poverenje i poštovanje. Međutim, kako u životu ništa nije savršeno i u braku može doći do poteškoća, izazvanih greškama oba partnera.

Postoje greške koje prave oba partnera, a zbog kojih, s vremena na vreme pomislite da vam je brak u krizi, ali gde zaista ima ljubavi i poštovanja, sve će se prevazići bez posledica. Potrebno je samo da otvoreno porazgovarate sa partnerom i budete uporni u rešenju problema, jer od te vaše upornosti zavisi zajednička sreća.

Kompromis vam teško pada

To je sasvim normalno. Nemoguće je da ćete svaki dan do kraja života uspeti da se složite sa svojim partnerom, pa je s vremena na vreme moguće da dođe do nesuglasice među vama. Oboje imate različit način razmišljanja, stavove, ali i očekivanja. Međutim, ako ste se odlučili da život provedete zajedno, morate da naučite šta je kompromis. Problem nastaje kada ni jedno ni drugo niste spremni na kompromis, ali ako vi partnera, svojim primerom naučite šta znači pomiriti se i prihvatiti tuđe mišljenje, on će vas u buduće pratiti u stopu.

Previše drame

Život nije lak i verovatno ćete doći u situaciju da se nađete pred problemom. Ali mnogo drame, samo će vas još više uznemiriti i udaljiti jedno od drugog. Zato kada se nađete pred nekim problemom, uložite zajedničke snage kako biste ga rešili, bez previše drame i smišljanja mogućih scenarija. Kada se jednom sa životom suočite ruku pod ruku, sve će izgledati neuporedivo lakše.

Preponosni ste

Ako ste krivi, izvinite se. Vaaš muž nije vaš neprijatelj i ne postoje zaraćene strane. U braku nema mesta za ponos. Samo za razumevanje i ljubav.

Imate potrebu za kontrolom

Ako imate poverenje jedno u drugo, nema potrebe da kontrolišete svaki partnerov korak. Ako neko od vas dvoje ima želju za apsolutnom kontrolom, imajte na umu da će vaš odnos prerasti u patologiju. Iako ste u braku, prirodno je da imate segmente života, u kojima odluke donosite sami bez mešanja onog drugog partnera. Brak takođe podrazumeva određenu dozu slobode, koja je oboma potrebna.

Često prigovarate

Ovo je češće ženska oblast. Neretko vam smeta svaka sitnica, koju vaš muž uradi, ili ne uradi, pa se pretvorite u pravu hodajuću savest, koja mu priča šta sve treba i mora da uradi. Šta mislite da ga umesto toga, ponekad i pohvalite?

Ne fokusirate se na svoj brak

U kom trenutku je vaš odnos počeo da vam se podrazumeva? Da li se nešto promenilo od kad nosite prsten? Sad je sve tu, više nema rizika i strepnje da ćete jedno drugo izgubiti. Pa i ne baš! Emocije nisu večne, kao ni strast i ne zadržava ih prsten na vašoj ruci. Dakle ako želite da vaš brak bude srećan morate ga negovati. Poklanjati jedno drugom pažnju, ljubav i razumevanje. Biti strpljivi, ljubazni i požrtvovani. Osoba koja će svog partnera podići na noge, posle svakog pada.

Brak je vožnja za ceo život. Zato budite hrabni, strpljivi i uporni. Borite se za lepše dane, bez osvrtanja na teške trenutke. I volite se, jer je to ono zbog čega ste i pošli u ovu avanturu!

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter