Izvor:
02.05.2019 u 07:22
0

KAKO DA SAČUVATE BRAK OD PROPADANJA: Psiholozi tvrde da postoji jednostavan način da vratite stvari na staro!

Svaka ljubavna veza prolazi pet različitih faza, a treću će preživeti samo najjači parovi. Reč je o fazi u kojoj dolazi do rutine i razočaranja, u kojoj niste više uzbuđeni oko toga što ćete svaki minut provesti zajedno. Svakodnevne obveze, računi, posao i kućni poslovi guraju romansu u stranu, pa se često osećate kao da ste zapeli u rutini i pitate se jeste li doneli pravu odluku.

Ipak, takav scenario se vrlo lako mogao izbeći. Barem ako je verovati australijskoj psihološkinji Belindi Vilijams.

Naime, ona tvrdi kako je najjednostavnije vratiti iskru u brak ako svakodnevno obratite pažnju na tek nekoliko "mikro trenutaka". Odnosno, Vilijamsova smatra kako bi svakog dana trebalo pet minuta da posvetimo tome da se ponovno povežemo i tokom tog vremena ćete partneru dati do znanja da ga i dalje volite i da vam je privlačan.

Ona je otkrila jednostavnu tehniku koju predlaže svojim klijentima s problemima u vezi ili braku, a koja se odnosi upravo na te "mikro trenutke".

– To može biti neki prikladan obrazac pozdravljanja na dolasku i odlasku, brzi zagrljaj na hodniku, držanje za ruke dok tonete u san, iskazivanje ljubavi, izražavanje zahvalnosti ili neki sitan poklon poput čokoladice koju vaša bolja polovina najviše voli – objasnila je Belinda.

– Uzmite ono što možete dobiti. Iskoristite maksimum od malih stvari – zaključila je psihološkinja koja smatra kako je to mnogo bolja opcija nego dugotrajno planiranje velikih događaja i gestovi koji se događaju samo u retkim trenucima.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter