Izvor:
27.05.2019 u 11:25
0

PROVALITE PARTNERA KOJI VAS VARA! Ukoliko vam partner govori neku od sledećih rečenica, znajte da vam NIJE VERAN!

Koliko god posvećeni jedno drugome bili, ako imate zdrav i otvoren odnos, oboje bi trebalo da znate da ne možete svom partneru, u svakom trenutku, biti baš sve što mu je potrebno, kao ni on vama. Jednostavno postoje segmenti života u kome je svakome od vas potrebna podrška porodice i prijatelja i to je sasvim uredu, sve dok vaš partner svaku krizu ne podeli prvo sa njima, pa tek onda dođe kod vas.

Ovakvo intimno i verbalno udaljavanje, moglo bi stvoriti razdor između vas, a sa druge strane, ono bi moglo biti znak emocionalne prevare.

Emocionalnu prevaru teško je definisati, jer su njene granice sa prijateljstvom čvrsto prepletene, što nas ponekad zbunjuje. Međutim, stručnjaci kažu da emocionalna prevara podrazumeva stvaranje intimne, čvrste veze sa nekim drugim i potrebu da to od partnera sakrijete. Nakon nekog vremena emocionalna veza će prerasti u aferu i pre ulu kasnije biće predmet vašeg razgovora i više nego sigurno, slomiće vam srce.

Ako ste ikada pomislili da vas partner emotivno vara, ali niste bili sigurni u to, samo ga oslušnite šta vam govori, a ako govori neke od sledećih rečenica, verovatno se iza toga krije nešto dublje. Možda zaista još nije prekasno da povratite komunikaciju i spasite vaš odnos, pokažite inicijativu i pričajte o tome!

Ona/on je na mojoj strani

Jedan od tipičnih znakova emocionalne prevare je otvaranje pred drugom osobom, koje podrazumeva razgovor o problemima koje imate u emotivnoj vezi. Dakle, ako se vaš partner o vašim problemima poverava prijateljici, to radi vama iza leđa i to nije uredu.

Jedina osoba sa kojom bi trebalo da razgovara o emotivnom problemu koji imate vas dvoje, ste vi, jer vaš problem, samo zajedno i možete rešiti.

Ti to ne bi razumeo/la…

Isključuje vas iz svojih problema, a postepeno i iz svog života, a sve pod izgovorom da vi to ne biste razumeli, dok utehu traži na drugoj strani.

Upravo sa ovom rečenicom počinje vaše udaljavanje i morate pronaći način da navedete partnera da vam ipak kaže kako se oseća i da pokušate da ga razumete. Emotivan razgovor, razumevanje i podrška, ključni su za zdravu vezu i ne smete dopustiti da to izgubite!

On/ona me razume bolje nego ti

Osobe se u emocionalnu prevaru upuštaju kako bi dobili emocije i podršku koju od svog partnera ne dobijaju. Kada se vežu za drugu osobu, nesvesno je počinju porediti sa partnerom, pa će vam s vremena na vreme reći; on/ona me razume mnogo bolje nego ti.

Ne želim da pričam o tome…

Ako je vaš partner zadovoljio svoje emocionalne potrebe negde drugde, često neće imati potrebu da sa vama razgovara o tome. Nekad ste razgovarali o najsitnijim pojedinostima, koje se tokom dana dogode, a sada većinu vremena provodite u tišini. Istaknite to kao problem i pokušajte da pokažete svom partneru da želite da poboljšate vaš odnos.

Nije mi stalo…

Ako primetite da se vaš partner više ne trudi oko vašeg odnosa, možda je po sredi emocionalna prevara. Kada primetite da mu više nije mnogo stalo do vašeg odnosa, morate o tome što pre razgovarati, jer situacija postaje alarmantna.

Kada primetite ove potencijalne znake emocionalne prevare, važno je da znate da nije vaša dužnost da postanete neko drugi kako biste tu vezu spasili od propasti, jer će to onda poraziti vas. Ipak, još uvek nije kasno da sa partnerom otvoreno porazgovarate o segmentima vaše veza, koji vas dovode u krizu i da zajedno pronađete adekvatno rešenje, kako biste ponovo probudili bliskost.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter