Izvor:
10.06.2019 u 06:00
0

MOTIVIŠITE PARTNERA DA SE NE ZATVARA U SEBE: Budite vašem momku podrška tokom teških dana!

Dok pozitivne vibracije i široki osmesi stvaraju potrebu da budete pored voljene osobe i podelite svu radost sa njom, problemi, negativne misli i neuspesi sa sobom nose tendenciju povlačenja u sebe i zatvaranje vrata pred voljenom osobom.

Izboriti se za komunikaciju sa osobom koja želi da se na neko vreme izoluje, ali upravo je ljubav oružije koje vam može pomoći da srušite zidove.

Postoji nekoliko načina da razgovorom, ljubavlju i nežnošću motivišete svog patrnera da se otvori pred vama i konačno počne da priča o svojim problemima i nesigurnostima, jer će mu mnogo lakše biti kada stekne svest o tome da ne mora da prolazi sam kroz sve što ga brine.

Dajte im prostora i vremena da razmisle

U trenutku kada se prvi put suočimo sa problemom, zaista nam je potrebno malo prostora da se izolujemo, razmislimo o svemu i pronađemo način na koji ćemo rešiti problem. Upravo u takvim trenucima partneru zaista treba dati malo vremena da odsamuje.

Nakon stresnog dana, vašem partneru je potrebno da ponovo uspostavi svoj balans, svojom rutinom i to vreme je samo za njega, a kada ponovo upadne u svoj prirodi balans, pravo je vreme da mu uz ručak servirate i čašicu razgovora.

Pitajte ga kakv mu je dan bio

Pitanja o tome kako je proveo dan, važna su za početak komunikacije, prvo jer pokazuju vaše interesovanje za voljenu osobu, a drugo zato što mogu biti povod za iskrenu ispovest i emotivno rasterećenje, međutim, ako se vaš partner i dalje drži na distanci, moraćete da promenite pristup.

Kada se nalazimo u emotivnom rastrojstvu, često nismo ni svesni svoje nepristupačnosti, tako da pokušajte da mu stavite do znanja da nema potrebe da pred vama gradi zidove, jer ste u ovome zajedno.

Pružite mu utočište

Nakon što je na poslu prošao kroz različite sukobe, nema ničeg lepšeg od boravka kući, u zagrljaju voljene osobe, uz omiljeni ručak, masažu, ili nešto drugo u čemu inače uživate. Kada vidite da se vratio iscrpljen i pod stresom, pružite mu prijatan ugođaj, kod kuće, to će ga okrepiti i opustiti. Budite njegovo utočište, kada mu je potrebno bekstvo.

Pružite mu razumevanje

Čak iako vas gura od sebe, u teškim trenucima, on zaista nije toga svestan. Pružite mu razumevanje i budite mu podrška iz dana u dan, sve dok sam ili uz vašu pomoć ne prevaziđe krizu. Kada oseti vašu podršku i razumevanje, počeće da spušra zidove i otvara se pred vama.

Iako vam se ponekad čini da bezuspešno lupate glavom o zid, ne odustajte, jer onog trenutka, kada u svoj nedostupnosti ipak osete vaše prisustvo, pustiće vas unutra. Svaki težak period, mnogo se lakše prebrodi ako nisi sam.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter