ISTRAŽIVANJA OTKRILA: Zbog čega zauzeti muškarci više privlače žene?!

Brojni stručnjaci za veze tvrde da oženjeni ili muškarci u ozbiljnim vezama imaju "ono nešto" što ih često ženama čini privlačnijima od slobodnih.

Jedna od poslednjih studija koja se bavila ovim pitanjem sprovedena je 2018. godine na Univerzitetu Oklahomi te je potvrdila tvrdnju da su zauzeti muškarci ženama privlačniji.

Studentkinjama je pokazana fotka muškarca i u grupi kojoj je rečeno da je zauzet za njega se zainteresovalo čak 90 posto njih, dok je u grupi koja je mislila da je slobodna, interesovanje pokazalo tek 59 posto studentkinja, piše u studiji objavljenoj u časopisu "New Scientist".

Naravno, tu se ne radi samo o fizičkom izgledu već i o nekim specifičnim osobinama zbog kojih žene, iako znaju da je to pogrešno, često padaju na muškarce koji "nisu na tržištu", a evo i što je najčešće presudno:

Spremni su za ozbiljnu vezu

Slobodnim ženama koje su u potrazi za ozbiljnom vezom, a naletele su samo na hrpu neozbiljnih frajera za jednu noć, oženjeni muškarci čine se privlačnijima upravo zbog činjenice da su bili spremni da se vežu za jednu ženu do kraja života. 

Prihvataju odgovornost

Iako brak ne podrazumeva nužno i odgovornost, statistika je na strani muškaraca koji su izrekli sudbonosno "da". Brojna istraživanja potvrdila su da je većina oženjenih frajera zaposlena i jako odgovorna kada je u pitanju porodica. Iako to nije uvek slučaj, ova osobina ženama je jako pozitivna i privlačna.

Ne boje se da pokažu osećanja

Nije lako pronaći muškarca koji će biti toliko iskren i otvoren s vama da mu neće biti problem da pokaže svoja prava osećanja. Ipak, žene često imaju dojam da ljudi u braku jedno pred drugim ne skrivaju ništa, pa ni svoje emocije, pa ih oženjeni muškarci posebno privlače.

 

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro