Izvor:
18.06.2019 u 15:58
0

LJUDI NE ŽELE DA PRIČAJU O TOME: Psiholog otkriva koji je NAJČEŠĆI uzrok za pucanje braka! (FOTO)

Brak je kao institucija u dubokoj krizi, ali sve je više i onih koji ne žele da ozvaniče vezu, baš zato što se plaše da im se ne desi "pojava" koja je sve češća – razvod. Ovo je "upozorenje" Majkla Kirha, američkog stručnjaka za emotivne odnose.

Na osnovu studija koje su rađene i klijenata koji dolaze na terapiju, zaključio je da brakovi najčešće pucaju kada se među partnerima izgubi seksualna komunikacija.

Supružnici se posle nekoliko godina opuste, sve manje razgovaraju o svojim željama i prestaju da ih izražavaju, izgube interesovanje da jedno drugom budu privlačni – kaže Kirh.

A onda im odjednom postane neprijatno ili glupo da pričaju o seksu, jer im život nametne previše stresa, pa im se čini da ugašeni seksualni život nije vredan spomena. Baš tu prave grešku. Ne samo da treba da razgovaraju o tome, nego bar dva puta nedeljno moraju da vode ozbiljnu debatu udvoje na tu temu – smatra Kirh.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter