Izvor:
19.06.2019 u 20:46
0

KONAČNO OTKRIVENO: Evo zbog čega muškarci i žene odbijaju zaštitu tokom seksa! (FOTO)

Šta utiče na odluku jednog muškarca ili žene da se upusti u seks bez zaštite?

Pol, seksualna orijentacija, ali i želja za dugom vezom utiču na odluku odraslih ljudi da li će koristiti zaštitu u toku seksa, rezultati su novog istraživanja koje je sproveo žurnal Sex Research.

Istraživači su ispitivali 157 heteroseksualnih muškaraca, 177 heteroseksualnih žena i 106 muškaraca homoseksualne orijentacije starosti od 18 do 25 godina da li koriste zaštitu tokom seksualnih odnosa.

Učesnicima u istraživanju su hipotetički predstavili osobu suprotnog ili istog pola, a trebalo je da odluče da li bi koristili zaštitu u toku seksualnog odnosa, kao i da obrazlože svoj odgovor.

Sve tri grupe imale su potpuno drugačija obrazloženja kada je zaštita u pitanju. Strejt muškarci uglavnom ne bi koristili zaštitu, a obrazloženje je bilo vrlo pasivno i neuverljivo. Žene su pak, sklone seksu bez zaštite u dugoj vezi dok su pri usputnim odnosima voljne i da odbiju seks ako partner ne želi zaštitu.

Homoseksualni muškarci nisu skloni kontroverzama i u seks bez zaštite se upuštaju u vezi, a čini se da su oni kategorija koja je prilikom istraživanja najviše bila svesna rizika nezaštićenog seksa po zdravlje.

– Razumevanje faktora koji otežavaju prepoznavanje opasnosti tokom seksualnog odnosa, kao što je želja za dugotrajnom vezom ili želja za intimnošću sa partnerom može da vodi do bolje prevencije, kaže dr Šajna Škakon Sparling sa Unvierziteta u Kanadi koja je vodila istraživanje.

Izvor:telegraf.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter