KADA VAŠA VEZA DOĐE DO ODREĐENOG STADIJUMA POSTOJI REŠENJE: Otkrijte svoje emotivne potrebe! (FOTO)
Kada vaša veza dođe do određenog stadijuma, može se desiti da osetite da vaš odnos stagnira i to će verovatno uticati zbunjujuće na oboje. To je upravo onaj trenutak, kada svako od vas treba da se zapita, šta je ono što ja želim od ovog odnosa?

Zdrava veza zahteva efikasnu i otvorenu komunikaciju među partnerima, ali da biste ostvarili takvu komunikaciju, zaista je važno da znate šta želite od sebe i svog partnera. Da biste otkrili šta vam je zaista potrebno u vezi, savetujemo vam da duboko preispitate svoje emocije, jer šta god vi mislili, one su osnovni inicijator svih vaših potreba.

Postoji jedan svojevrstan put kroz emocije, koji će vam pokazati na čemu se temelje vaše potrebe u emotivnom odnosu, kroz koji morate proći sami i upoznati sebe, kako biste nakon toga dozvolili i vašem partneru da vas upozna.

1. Otkrijte sopstveni sistem vrednosti

Većina odluka koju ste u životu doneli temelji se na vašem sistemu vrednosti, ali kada bi vas sada neko pitao da verbalizujete svoje vrednosti bilo bi vam zaista teško da se izrazite. Činjenica je da ste svog partnera odabrali, jer ste u njemu prepoznali vrednosti koje tražite i one su vaša suštinska emotivna potreba, zato je važno da neko vreme provedete sami sa sobom, kako biste shvatili šta su vaše vrednosti ustvari.

2. Zamislite svoj idealni odnos

Razmislite i stvorite viziju svog idealnog odnosa, a onda pokušajte da svoju vezu uklopite u tu viziju. Razmislite o svojim osećanjima u tom trenutku. Na osnovu razlika koje ste uvideli da postoje između onoga što želite i onoga što imate, porazgovarajte sa partnerom, kako biste unapredili vaš odnos i uskladili ga sa svojim potrebama.

3. Razmislite o onome što ne želite

Jedan od osnovnih načina da dođete do onoga što zaista želite je da znate šta ne želite. Zato se podsetite vaših prethodnih, neuspelih veza i prisetite se kroz šta više nikada ne želite da prođete. Kada se osvrnete na svoje greške, shvatićete da su to zapravo lekcije, koje će vam pokazati, kako da se ophodite u novom odnosu, tako da on bude sve što ste ikada želeli, vaša oaza mira i sigurnosti.

Jednom kada znate šta želite od vaše veze, pred sobom imate put, kojim želite da idete ruku pod ruku sa vašim partnerom. Tokom izgradnje vašeg odnosa pričajte o svojim potrebama i negujte svoju vezu, kako biste u njoj svakodnevno uživali i razvijali vašu ljubav.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Ispovesti
04:30  Rano jutro