ŠTA ŽENE ŽELE: “Gospodin Savršeni” postoji, ali nije isti u svakoj životnoj dobi

 

Šta pomislite kad se setite u koga ste bili zaljubljeni u gimnaziji? Verovatno: “Gde mi je bila pamet?”, pošto danas nekadašnju simpatiju ne biste ni primetili.Ironija sudbine je u tome što se najbolji frajeri u školi, kad konačno odrastu, najčešće pretvore u neke potpuno bezvezne likove.

Ipak, to nije ništa neobično – jedno istraživanje sprovedeno u Italiji pokazalo je da se ono što žene traže od muškarca menja sa godinama, tako da zapravo “gospodin Savršeni” postoji, ali nije isti u dvadesetim, tridesetim… Po jedan postoji za svaku fazu u životu žene.

To je najprirodnija stvar na svetu. Kako žena sazreva, njen ukus kada je o muškarcima reč menja se tako da u svakoj životnoj fazi ona traga za partnerom koji će ispuniti njena očekivanja.

U mladosti, izgled je na prvom mestu, ali sa godinama počinjemo da tragamo za dubljim odnosom, zasnovanim na zajedničkom iskustvu i očekivanjima.

Kako se tokom života menja ideja o “savršenom” partneru?

Između 18. i 24. godine, devojke žele muškarca na kojem će im prijateljice zavideti. Čak 47 odsto žena tih godina priznaje da im je važno da njihovo društvo “odobrava” partnera sa kojim su u vezi. U tim godinama devojke naivno veruju da “trbušnjaci” nešto “množe i dele”, žele zgodnog frajera pored sebe, a važno im je i da imaju sličan ukus, bilo da je reč o muzici, filmovima ili knjigama.

Između 25. i 34. godine gradi se karijera i žene počinju da stvari sagledavaju “dalje od nosa”, pa traže partnera koji ima slične ambicije, sa kojim bi se eventualno mogli praviti zajednički, dugoročni planovi. Ipak, fizički izgled i kompatibilnost u seksu i dalje su u vrhu “liste prioriteta”, i malo koja žena u tridesetim će odoleti zgodnom, šarmantnom muškarcu, naročito ako se uz to još ispostavi i da je dobar u krevetu.

Posle 35. godine često se dešava da ženi “pomuti pamet” muškarac koji je nešto stariji od nje. Čak 73 odsto žena u tim godinama pored sebe želi starijeg muškarca, iskusnog ljubavnika, ali i čoveka sa bogatim životnim iskustvom i lepim manirima, nekoga ko uliva sigurnost i poverenje.

Između 45. i 54. godine žene se najlakše odlučuju na vezu sa mlađim muškarcem. Čak 54 odsto žena iz te starosne grupe ne bi imalo “ništa protiv” partnera koji je od njih mlađi i više od pet godina. U ovoj fazi, žena je uglavnom zadovoljna karijerom, sigurna u sebe i svoje kvalitete, što je čini spremnom da eksperimentiše, prepusti se strastima i bez straha uživa u životu.

Posle 55. rođendana žene traže nekoga sa kim dele sličan smisao za humor, pored sebe žele inteligentnog, romantičnog muškarca čije se životne vrednosti poklapaju sa njihovim. U tim godinama žena je konačno sigurna da zna šta želi, i što je još važnije, isto tako dobro zna šta ne želi.

Ako se pitate šta je sa onim parovima koji su “oduvek” zajedno, objašnjenje je jednostavno: imali su sreće, i kroz sve ove životne faze prolazili su zajedno. U takvim vezama odnos sa godinama sazreva, a partneri ispunjavaju međusobna očekivanja na najprirodniji način – vole se toliko da je to jedini mogući izbor.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro