OVO ĆE VAM BITI NAJBOLJI SAVEZNIK: Knjige uz koje ćete sa lakoćom da prebolite težak raskid! (FOTO)


 

Osim što vas vaša najbolja drugarica knjiga uči korisnim stvarima, vodi na najverovatnija mesta, pokazuje kako izgleda prava ljubav, sada može i da vas spasi od teškog raskida!

Rezultati nedavne ankete koju je obavila The Reading Agency pokazuju da su knjige najbolje sredstvo da prevaziđete traumu u detinjstvu, ali i oporavite se od bolnog prekida veze.

Zato pogledajte u nastavku 8 fantastičnih knjiga koje su se devojkama našle u najtežim trenucima i pomogle im da sagledaju stvari iz drugog ugla i prebole bivšeg dečka.

P.S. Ovi sjajni naslove možete čitati i u najboljem raspoloženju jer će vam sigurno biti dodatni izvor inspiracije.

"Pariz za jednu osobu"- Džodžo Mojes

Ako ste pročitali Džodžinu fantastičnu ljubavnu priču “Dok nisam srela tebe” (Me before you) i rasplakali se, razumemo vas! I mi smo! Međutim, ova slatka priča o Parizu je idealna za dane kada se osećate depresivno! Knjiga govori o devojci koja planira romantičan vikend u Parizu, ali na kraju putuje sama jer je dečko napušta! Ova divna hrabra priča će vas nasmejati, ali i rasplakati i pokazati vam da uvek ima nade bez obzira na to kakve se loše stvari dešavaju! 

"Neočekivano hodočašće Harolda Fraja"- Rejčel Džojs

Kada raskinete sa voljenom osobu sve što želite jeste da budete u pidžami ceo dan i plačete? Ova knjiga će vam zabraniti da tako provodite dane! Harold Fraj je slatki, emotivni starac koji je već duže vreme u nesrećnom braku. Dok je njegova supruga usisavala kuću, Harold  je otišao da ubaci pismo u poštanski sandučić. Put od kuće do prvog sandučića učinio mu se prekratak pa je produžio do narednog, i onda je s pismom u džepu, nastavio dalje... Bez karte i kompasa pa čak i telefona hodao je prema cilju uveren da će tako spasiti nečiji život. Ova čarobna knjiga će vam pokazati da ste sposobni da uradite sve što želite i da nema mesta za tugu!

"Gde si nestala Bernadeta"- Marija Semple

"Gde si nestala Bernadeta" je neodoljivi roman o snažnoj povezanosti između majke i ćerke. Napisan je s velikom dozom humora i u obliku imejlova, pisama, poruka, izveštaja FBI-a i prepiske između glavnih junaka tako da ćete uživati i glasno se smejati dok ga čitate!

Takođe, ovaj roman pokazuje da je ljubav porodice mnogo jača od svih izazovima s kojima se srećemo i savršeni podsetnik da postoji više vrsta ljubavi u životu (osim partnerske).

"Gorušica"- Nora Efron

Nora Efron je žena koja je napisala scenarije za filmove koje ste sigurno obožavali “Kad je Hari sreo Seli, "Besani u Sijetlu", "Stigla ti je pošta", zato ćete sigurno uživati čitajući bestseler pod nazivom “Gorušica”.

Knjiga govori o Rejčel, ženi koja obožava da piše o hrani, ali i koju ostavlja muž na početku njene trudnoće! Iako vam početak deluje surovo, videćete kako je glavna junakinja utehu pronašla u kuvanju (i sjajni recepti se nalaze u knjizo), prijateljima, porodici. Sjajan roman zbog kojeg ćete ogladneti!

"Mala šetnja oko sveta" - Rouzi Sval Pope

Neverovatna i istinita priča o pedesetsedmogodišnjoj ženi koja je nakon smrt svog muža odlučila da obiđe ceo svet bez posebne pripreme i sa malim rancem i opremom. Na svom putu oko sveta srela srela je razne životnje, ali i uspela da pređe Evropu, Rusiju, Aziju, Aljasku, Severnu Ameriku. Ova  divna knjiga nas uči da živimo punim plućima i da je nebo samo granica!

"Sa tobom je sve moguće"- Tom Mičel

Kada vam je srce slomljeno, sigurno je raskid poslednja stvar o kojoj želite da razmišljate! Zato odmah nabavite knjigu Toma Mičela “Sa tobom je sve moguće”koja će vam popraviti ne samo dan, nego čitavu godinu! Neverovatna priča o prijateljstvu između pisca Toma i pingvina Huana Salvadora sigurno će vas razveseliti i poželećete da nabavite i vi jednog takvog prijatelja.

„Volim te, mala ptico. Nikada te neću zaboraviti, dokle god budem živ. Sad možeš da se vratiš svojoj voljenoj i svojoj porodici i da se više nikada ne razdvojiš od njih...“

"Moderna romansa"- Azis Ansari

Aziz Ansari je poznat kao američki glumac, ali ovog puta ga predstavljamo kao pisca jedne uzbudljive knjige koja za cilj ima da pokaže vezu između tehnologije i ljubavi! Iako nam je danas ljubav dostupnija i slobodnija, činjenica je da je zahvaljujuči tehnologiji postala i isrivljena i otušena!

Bez jasnih zaključaka, ali ćete bar biti upoznati kako muškarci razmišljaju! Uostalom videćete da niste jedine opsednute zašto vam nije odgovorio na poruku posle 15 minuta i 32 sekunde!

"Potraga za ljubavlju"- Nensi Mitford

Ovo lagano i komično štivo je savršeno za trenutke kada se osećate depresivno! I ne brinite, niste jedine koje prave simpatične greške kada je ljubav u pitanju, a u to će vas uveriti Linda i njena sestra!

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost