KONTROLIŠITE SE: Tokom žustrih rasprava sa partnerom, OVO nikako ne izgovarajte!

Ljutnja i bes čine da izgovorimo mnogo stvari koje zapravo ne mislimo, ali ova reč, iz više razloga, ne bi trebalo tek tako da se pominje...

Jednom izgovorenu pogrešnu reč nemoguće je povući. Međutim koliko god bes i ljutnja uticali na vas jednu reč nikako ne bi smeli da izgovorite tokom svađe sa vašim partnerom, osim ako zaista ne nameravate da je uradite. 

U pitanju je reč - razvod, a evo i zašto. 

Manipulativna je 

Neki ljudi spomenu razvod dok se svađaju s partnerom u nadi da će tako završiti svaku svađu. Misle da su uspeli time da zaplaše svog partnera, ali varaju se. Ovde je reč o čistoj manipulaciji i iako vi mislite da ste možda u tom trenutku dobili šta ste želeli, problem zbog kog ste se svađali i dalje postoji i kad tad će ponovo isplivati na površinu. 

Uzrokuje stres 

Reč razvod vašem partneru zvuči kao ultimatum, a niko ne voli ultimatume. Zbog njih osoba može da se oseća kao da je saterana u ćošak od strane osobe koja bi trebalo da je voli najviše na svetu. Partner onda zaključuje da je bolje da se preda, jer će u suprotnom da rizikuje gubitak vaše ljubavi, pa i samog braka. Pored toga mogao bi konstantno da bude pod stresom i da se oseća loše, jer mu brak više ne pruža sigurnost i stabilnost kao nekada

Partner bi zaista mogao ozbiljno da počne da razmišlja o razvodu 

Kada partner usred svađe čuje reč razvod, može da je doživi kao potencijalnu pretnju. Bez obzira na to koliko ste dugo u braku, najbolje je da tu reč ni ne pominjete, osim ako uzaista tu pretnju ne nameravate da ispunite. 

Međutim, pretnje razvodom nikada nisu bile rešenje za probleme u braku. Brak koji se temelji na praznim pretnjama, manipulaciji i zastrašivanju nikada ne može da bude zdrav i srećan. Svaki bračni par mora u svemu da se drži zajedno, a samim tim i nauči kako da se suoči s problemima, pa čak i onda kada vam sama pomisao na to budi nelagodu.

 

 

 

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro