Izvor:
01.09.2019 u 12:53
0

SVE BLAGODETI POLJUBACA: Ljubljenje je korisno za zdravlje! (FOTO)

Osim što vam pruža trenutke zadovoljstva i zbližava sa partnerom, ljubljenje može biti višestruko korisno za zdravlje. Dame će posebno obradovati istraživanje objavljeno u časopisu "Medical hypotheses" koje govori da poljubac sagoreva dve do šest kalorija u minuti.

Tako je za sat vremena moguće eliminisati kalorije koje ste uneli popivši pola čaše vina ili ako ste pojeli pola šake čokoladnih bombona. Tokom ljubljenja aktivira se čak 30 mišića koji pomažu da se lice zategne. Odlično je za opuštanje, smanjuje stres i povećava nivo endorfina, hormona koji je zadužen za dobar osećaj u telu.

Prilikom poljupca, zbog povećanog protoka krvi, smanjuju se bolovi, glavobolja i menstrualni grčevi, ali i krvni pritisak. Stručnjaci su posmatrali i pacijente sa kožnom i nazalnom alergijom 30 minuta pre i posle ljubljenja sa partnerom. Nakon poljupca su imali manje alergijskih reakcija i simptoma nego pre toga.

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter