Izvor:
24.09.2019 u 01:50
0

OTKRIJTE PRELJUBNIKA NA VREME: Ovi faktori pokazuju hoće li nam partner biti veran! (FOTO)

Svi bismo voleli da znamo da li ikako možemo da predvidimo partnerovu prevaru, a to su pokušali da otkriju i naučnici sa univerziteta u Kvebeku, predvođeni eminentnim psiholozima. Otkrili su koji faktori zapravo ukazuju na veliku verovatnoću nevere kod ljubavnog partnera.

1. Povlačenje

Osobe koje se na prvi znak problema u vezi povlače u sebe, odbijaju razgovarati o onome što ih muči i udaljavaju se od partnera sklonije su prevarama od osoba koje odmah žele da reše nesuglasice. Umesto da otvoreno raspravljaju, oni će “gutati” svoja prava osećanja, izoluju se od partnera i naposletku utehu traže u drugoj osobi.

2. Stav o monogamiji

Ponekad su stvari očite, ali jednostavno ih ne želimo videti. Od partnera koji nije bio u monogamnim vezama i otvoreno to priznaje uglavnom ne možemo očekivati vernost. Toga treba da budemo svesni kada ulazimo u vezu s nekim ko ne veruje u monogamiju i predanost jednoj osobi. Često mislimo da možemo promeniti osobu s kojom smo u ljubavnom odnosu ili pak mislimo da će se ona sama promeniti zbog ljubavi prema nama, ali kad su obrasci ponašanja preljubnika rezultat duboko ukorenjenih stavova i osećanja – velika je verovatnoća da do toliko željene promene nikad neće doći.

3. Različite seksualne potrebe

Kompatibilni libido jedna je od stvari koje osiguraju mir u vezi. S druge strane, različite seksualne potrebe često dovode do nesuglasica. Kada se u vezi nađu osobe s jakom i smanjenom seksualnom željom, strana koja oseća da njihove potrebe nisu zadovoljene često to zadovoljstvo potraži izvan veze.

U ovom slučaju psiholog koji radi na ovom istraživanju posebno izdvaja pojam seksualne strasti. Taj pojam karakteriše osobe koje veruju da je seks ključna komponenta ljubavnog odnosa. Deli ih na osobe sa skladnom i s opsesivnom seksualnom strasti.

I dok su "skladni" pojedinci sposobni da kontrolišu svoju seksualnost i izbegavaju direktan konflikt između svoje seksualne strasti i ostalih aspekata života, oni "opsesivni" ne mogu da kontrolišu svoje potrebe i vode se isključivo svojim nagonima, čak i kada znaju da će time povrediti drugu osobu.
Istraživači su pratili 84 ispitanika u vezi tokom perioda od 10 meseci ustanovili kako su većinu preljuba načinile upravo osobe koje karakteriše opsesivna seksualna strast.

Kao motiv za neveru preljubnici su naveli brojne razloge, a među najčešćima su bili velika fizička privlačnost prema drugoj osobi i potreba za dizanjem samopouzdanja. Mnogi muški ispitanici priznali su da je njihova nevera rezultat verovanja da "pravi" muškarci moraju imati mnogo partnerki.

Izvor:glossy.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter