Izvor:
13.10.2019 u 09:27
0

OPREZ: Ovi postupci vam mogu UNIŠTITI BRAK!

Činjenica je da se svako mora truditi i pristajati na razne kompromise, ali ne treba se ponašati kao samac u zajednici.

Nije uvek kriva samo jedna strana i nisu to samo muškarci, ali stvari s ove liste uglavnom radi baš muški rod.

1. Ne brinu o tome šta nas čini nesigurnima

Ženski je um kompleksan, ali i vrlo jednostavan. Primećujemo sve na svom partneru, pa nam smeta i kad gleda druge žene. Zbog toga se osećamo nesigurno i ispitujemo ih vole li nas i smatraju li nas lepim. I sve što nam je potrebno je iskren odgovor. Umesto toga oni kažu da bez razloga pravimo scene i tu čine veliku grešku. Najgore što mogu učiniti je reći da samo pričamo gluposti.

2. Potcenjuju važnost malih gestova

Većina nas od svojih partnera ne traži dijamante jer usrećiti nas mogu i male stvari. Nama su dovoljne sitnice kao što je poruka na kojoj piše "volim te", doručak u krevetu i da nam posvete barem malo pažnje čak i kada su jako zauzeti.

3. Kad su ljuti, zatvaraju se u sebe

Kad su muškarci ljuti, najčešće se zatvaraju u sebe misleći da je tako bolje jer nas neće uplitati u svoje probleme. To je velika greška. Kad to rade, osećamo se zanemarenima i mislimo da je problem unama. Znamo kad su ljuti, jer to od nas ne mogu sakriti i sve što u tim trenucima želimo je da im budemo blizu i pomognemo im. A ako svoju ljutnju ne dele s nama, sve može krenuti u lošem smeru.

4. Ne preuzimaju odgovornost za svoja dela

Postoje situacije u kojima muškarci krive nas. Umesto da preuzmu odgovornost, oni krivicu svaljuju na nas. Ako su učinili nešto loše, bilo bi ispravno da priznaju svoje greške. "Ne brine za mene i zato sam bio s drugom", kažu neki.

5. Ulaze u brak iako za njega nisu spremni

U brak ne bi trebalo žuriti. Ako smo mi sigurne, to ne mora značiti da su i oni, a ako u brak uđu s dozom nesigurnosti i da nisu su dobro razmislili, mogu nastati ozbiljni problemi. Partneri se ne menjaju ulaskom u brak, oni su baš onakvi kakvi su bili i pre njega. A muškarci veruju da će se oni ili njihova partnerka magično promeniti. Često u početku nisu realni i racionalni, a kad shvate da se svakodnevno moraju suočavati s našim manama i prednostima jednako, već je kasno.

6. Tihi su i ne kažu šta ih muči

Nema ništa gore nego kad partner ne želi komunicirati. Ako zadržava stvari u sebi, ponaša se kao sidro koje brak vuče prema dole. Nakon svađe, problemi se trebaju rešiti razgovorom jer to je jedini način da se zna šta partneru smeta. Izostanak razgovora znači početak udaljavanja, a nama je razgovor i te kako potreban. Želimo znati sve detalje, kakvi god oni bili jer će tako naša veza samo biti čvršća.

7. Pokušavaju nas popraviti

Kad nas muči neki problem i ne možemo ga rešiti s prijateljicom, potreban nam je netko ko će nas slušati. Treba nam neko ko će kraj nas biti u teškim trenucima sve dok ne smislimo rešenje. Ipak, kad nas pokušavaju naterati da odluke donesemo brzo, lako ćemo eksplodirati. Svakome od nas treba svoje vreme za razmišljanje i rešavanje, a kad oni odluke pokušavaju doneti umesto nas, i to kad ih ne tražimo – katastrofa je na pomolu.

8. Ne govore "žao mi je"

U svim brakovima postoje svađe i prepirke, ali svako treba znati svoje granice. Svako je od nas više ili manje kriv, ali kad nam on ne kaže da mu je žao, ljutnja može potrajati danima i prerasti u nešto više. Često to ne mogu izgovoriti zbog vlastitog ega, ali izvinjenje zapravo neće povrediti njihov ponos, nego ćemo mi znati da kraj sebe imamo muškarca koji je spreman poneti svaki teret i priznati grešku kada je to potrebno.

glossy.espresso.rs
Foto:pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter