POKUŠAJTE DA ODRŽITE STRAST: Ovo morate znati kada je u pitanju prava LJUBAV!

 U prvim mesecima veze obično sve ide kako treba. Razgovarate sa partnerom, izlazite i ne možete da skinete ruke sa njega. Međutim, tu početnu strast gotovo je nemoguće održavati godinama.

- U dugogodišnjim vezama nije retkost da vam partner postane manje privlačan. Vezu i blizinu partnera nakon nekoliko godina veze uzimamo zdravo za gotovo - rekla je seksolog Nazanin Moali.

Terapeuti su pokušali da objasne zbog čega se dešava da vam partner vremenom postane manje privlačan:

Postalo vam je dosadno

Kao i sva ljudska bića, vremenom ćete poželeti nešto novo, a partnerstvo će vam postati predvidljivo i ustaljeno. To nekada može da utiče na privlačnost prema partneru.

Osećate ogorčenost prema partneru

Stalno se sukobljavate u vezi, bilo da je reč o novcu, prevari, porodičnoj drami ili čak nefer podeljenosti kućnih poslova. Sve ovo može da izazove ljutnju i nezadovoljstvo prema partneru, a sa ljutnjom dolazi i manja privlačnost.

Više nema romantike

U toku veze i romantika polako bledi. Svakodnevne obaveze udaljavaju partnere pa nema više onih sitnih znakova pažnje poput poljupca kada se vratite sa posla. Život vam se polako pretvara u kolotečinu, što takođe može da bude uzrok zašto vam je partner manje privlačan.

Više ne brinete o sebi kao nekada

Kada imate previše sudova da operete, ko još razmišlja i ima vremena za sređivanje. To primećuje i vaš partner. Dajte sebi vremena, sredite se i zavedite svog partnera ponovo. Osim toga, ako ste primetili da privlačnost prema partneru bledi, nemojte da dozvolite da vaša veza propadne. Postavite sebi pitanje zbog čega vam je partner manje privlačan i radite na tom problemu. Možda vaš partner uopšte nije kriv zbog toga. Možda nešto što ne volite u sebi prenosite na partnera. Budite strpljivi prema partneru. Radite na vezi. Obradujte ih sitnicama. I neka vam partneri uvek budu na prvom mestu.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro