Izvor:
22.02.2017 u 14:36
0

SEKS UMESTO FITNESA: 8 seks poza koje mogu da zamene tvoj sledeći trening!

Dve seks terapeutkinje, Madelin Kasteljanos i Vanesa Kastro, otkrile su nam koje seks poze mogu da zamene fitnes.

Dizanje tegova nije jedini način da poboljšate snagu. Vođenje ljubavi može da izgradi pojedine mišiće u zavisnosti od toga koliko ste kreativni.

Poza žabe za kvadricepse

Poza žabe može da izgradi vaše kvadricepse. Možda ne zvuči seksi, ali je efektno. Zauzmite pozu kaubojke i onda se spustite u pozu žabe, sa stopalima na krevetu umesto kolena.

Pomerajte se gore dole i zapravo radite niske čučnjeve, koji pogađaju kvadricepse. Možete takođe da se pomerate napred i nazad, jer će efekat takođe biti isti i sagorećete dodatne kalorije.

Modifikovani dogi stajl za grudi

Sigurno znate za dogi stajl, ali treba vam malo osveženje: Nalazite se na rukama i kolenima, a partner je iza vas. Ova poza forsira vežbanje gornjeg dela tela, zato što morate da koristite potporu rukama. Kako biste napravili još veći izazov, spustite ramena i uradite sklek.

Kaubojka na stolici za gluteus i zadnju ložu

Za ovaj pokret, moraćete da stanete u poziciju iskoraka. Vaš partner sedi na kauču ili stolici, vi ste gore, s levim stopalom na sofi i desnim stopalom na zemlji. Potom zamenite stopala.

Lotosov cvet za niže trbušnjake

U pozi lotosa, okrenite se licem u lice muškarcu i sedite mu u krilo. U ovoj intimnoj pozi, koja obuhvata duboki kontakt očima i ljubljenje, vaše ruke i noge su blago obavijene oko njegovih leđa, a njegove ruke i noge oko vaših leđa. Stegnite trbušnjake kako biste karlicu pomerali gore dole.

PLaninski breg za tricepse

Jednom kada usavršite pozu lotosa, pređite na ovu pozu. Nalazite se u pozi lotosa, a umesto da rukama obavijete leđa partnera, ispružite se pozadi i postavite dlanove ravno na krevet s prstima koji podržavaju vaš gluteus.Ova varijacija pogađa i ruke, čak i kada samo savijete laktove.

Seksi makaze za pokretljivost kukova

Oboje ležite na tvojoj strani. Ako je vaš partner s desne, a vi s leve strane, umesto da se odmarate desnom nogom na njegovom torzu, podignite je za 30, 40 stepeni i držite je gore tako da možete da vežbate pokretljivost kukova. Sledeći put kada budete imali odnos, zamenite strane.

Modifikovana misionarska poza za gluteus

Ukoliko ne želite da isprobavate nešto akrobatski, pokušajte nešto jednostavno kao što je dobra stara misionarska poza, ali malo modifikovana. Kada ležite na leđima, držite glavu i ramena na krevetu (idealno bi bilo na jastuku) i onda podižite gluteus što više možete i držite je u toj poziciji koliko god možete.

Most za celo telo

Kada ste usavršili prethodnu pozu, vreme je za unapređenu verziju misionarske poze, koja se zove most. Podignite zadnjicu ponovo, ali ovog puta, koristite ruke da podignete glavu i ramena iznad podloge, praveći horizontalnu liniju s torzom koji je paralelan s krevetom. Liči na plenk, samo što gledate u plafon, a ne u pod. Ovaj potez će pogoditi i zapaliti mišiće gornjeg i donjeg dela tela, uključujući i gluteus, trbušnjake, biceps, triceps i deltoide.

cosmopolitan.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter