parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

SEKS DIJETA: Dobra ideja ili velika prevara?

Seks dijeta čini čuda, tvrde istraživači! Ne deluje svaki partner isto, ali i vi možete da se potrudite da u ljubavi izgubite više kilograma, a ne da ih dobijate.

Da li je seks dovoljno snažan "potrošač" energije da ga možemo smatrati čak i nekom vrstom fizičke vežbe koja će nam pomoći da izgubimo višak kilograma?

Istraživanja pokazuju da kod mlađih, zdravih žena seksualna aktivnost dovodi do trošenja 3,6 kalorija po minutu, što je oko 50 odsto energije potrošene pri umerenom vežbanju.

Da li je upravo u tome razlog, kakva je situacija kod muškaraca i kakvo ponašanje sa novim partnerom vam donosi nove kilograme ili topi stare?

Zabavljanje s novim partnerom može da itekako da ugrozi vašu vitku liniju. 

Ukoliko on ima manje zdrave navike u ishrani, ukoliko prestanete da idete na fitnes da biste oslobodili vreme da se češće viđate sa svojim dragim, ukoliko tokom zajedničkih obroka ne pazite koliko jedete ili - još gore - jedete isto koliko i on - stižu vam masne naslage munjevitom brzinom!

Međutim, "seks dijeta" može i da učini čuda za vašu liniju. Delom, to se pripisuje činjenici da s novim partnerom imamo češće, duže i strastvenije seksualne odnose a potrošnja kalorija nije zanemarljiva.

Ipak, nova istraživanja daju nam još bolji uvid u to šta se dešava s našim metabolizmom kad smo u novoj, srećnoj i strasnoj vezi.

Takav priliv serotonina, hormona sreće, direktno je povezan - pokazuju istraživači - s gubitkom kilograma. Serotonin šalje signal mozgu da pokrene metabolizam tako da se masne naslage munjevito pretvaraju u pogonsku energiju. 

Naravno, to ne znači da treba da zaboravite na svoj fitnes program onog trenutka kad se zaljubite. Koliko god da ste srećni, na vašu težinu utiču i drugi hormoni, način ishrane, vežbanje. 

A ako još niste našli svoju srodnu dušu, slobodno primenite i druge načine podizanja nivoa serotonina - to je hrana bogata triptofanima, kao što je mleko ili sočivo. Tako ste uvek na dobitku, čak i ako vaga ne pokazuje vašu idealnu težinu.

 

Izvor: lepaisrecna.rs
Foto: Twitter/SevillaActual

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:15 Kviz Naslovna strana
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja Kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14.:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:20 Parovi - Live
00:00 Parovi - Žurka