parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

SVE ČEŠĆA SEKSUALNA DEPRESIJA: Ovo su razlozi zašto nema te želju za seksom! (foto)

 

Mnogi ljubavni partneri počinju vremenom da izbegavaju seksualne odnose, a nisu u stanju da objasne zašto im se to dešava. Smanjenje ili gubitak seksualne želje makar jednom u životu pogađa petinu stanovništa.

Javlja se kod oba pola, češći je kod žena, a uzroci su mnogobrojni, ističu stručnjaci. 

Na skali razloga poremećaja seksualne želje prednjače lekovi za hronična oboljenja. Antihipertenzivi, antidepresivi, kao i kontraceptivne tablete, smatraju se najčešćim medikamentima koji negativno utiču na libido i ostvarenje najintimnije partnerske bliskosti. 

Depresija takođe remeti i smanjuje seksualnu želju, a bolest se još više pojačava kada osoba shvati da nije u stanju da odgovori željama partnera. 

 Na smanjenje ili gubitak želje za seksualnim uzbuđenjima utiče i menopauza. Ispoljava se postepeno ili naglo, zavisno od brzine smanjivanja lučenja estrogena, progesterona i testosterona. Ipak, to se ne dešava svim damama, bez obzira na oslabljenu hormonsku funkciju. 

Karcinom dojke takođe može biti razlog za izbegavanje seksualnih kontakata, pogotovo posle operacije. Nakon toga žena se najčešće stidi sopstvenog izgleda i oseća manje ženstveno. Smatrajući da partneru nije privlačna, povlači se u sebe i gubi interesovanje za seks. 

Informer
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost