Izvor:
23.03.2017 u 13:53
0

ČUVAJTE SE: Ovim trikovima muškarac stvara osećaj lažne sreće sa vama!

Istraživanja su pokazala da narcisoidne osobe mogu vršiti veliki uticaj na svog partnera i tako ih zarobiti u romantičnoj vezi ZAUVEK! Otkrivamo 4 znaka kojima partner manipuliše vama i stvara lažni osećaj srećne veze…

U poslednje vreme reč narcis stiče sve širu upotrebu, najčešće označavajući ljude sklone sujetnom i sebičnom ponašanju. Međutim, takav opis ovog ozbiljnog psihičkog poremećaja svodi ga na nekoliko osobina koje, u manjoj ili većoj meri mnoge osobe mogu posedovati.

Ljudi koji ispunjavaju kriterijum za narcistički poremećaj ponašanja imaju čestu naviku da se ponašaju krajnje manipulativno, pogotovo u vezama – što je, najčešće, posledica manjka empatije i velikog broja psihičkih problema.

Kako se problemi u vezi najčešće javljaju postepeno, nije neuobičajeno da se očigledni znaci partnerovih nestabilnosti često previde, i pre nego što smo svesni nađemo se u vezi u kojoj zaista ne bi trebalo da budemo, a iz nekih čudnih razloga iz nje ne možemo da izađemo.

Zato moramo obratiti pažnju i na vreme primetiti znakove narcističkog ponašanja kod partnera, u suprtonom se možemo naći u mreži iz koje je veoma teško iskobeljati se.

1. Obmanjivanje

Narcisi često pokušavaju da ubede svog partnera da njegova percepcija problema pogrešna. Često će nas verbalno napasti, govoreći nam kako smo preosetljivi ili nesigurni i kako se to odražava na samu vezu. Na majstorski način uspevaju da uvuku osećaj nesigurnosti u partnera, ali im to nikako ne treba dozvoliti.

Prvom prilikom kada se suprotstavimo njihovim manipulativnim metodama – odmah im postanemo "sve na svetu". Oni tada u osnovi menjaju svoje ponašanje i partnera veličaju do neizmernih granica. Ali, čim odlučite da im date drugu šansu – oni se vrate na staro.

2. Omalovažavanje

Čim narcis oseti da partner želi da ga napusti, on pribegava veštoj taktici omalovažavanja. Smanjujući nivo partnerovog samopouzdanja, dovodi ga u položaj da sumnja u svoje mogućnosti i sposobnosti, u svoju vrednost. Tako ga narcis uvlači nazad u vezu, u isto vreme pružajući lažnu utehu za nepostojeće probleme koje je sam stvorio.

3. Bez granica u krevetu

Narcisi umeju biti veoma romantični i šarmantni kada to žele, a kada osete da se stvari u vezi raspadaju koriste i seks kao manipulativni alat.

4. Ljubomora

Mnogi se oslanjaju i na ljubomoru kao na moćno oružje u svom arsenalu. Koristeći se opaskama koje za cilj imaju sitnu provokaciju, teraju nas da se borimo za njihovu naklonost i konstantno dokazujemo svoja osećanja. Za razliku od normalnih, funkcionalnih veza, u kojima se problem ljubomore može rešiti konverzacijom između partnera, narcis nam ne pruža šansu da se vratimo u normalan odnos, stalno nas držeći u pripravnosti i osećaju da negde grešimo.

Izvor: Lovesensa, lepaisrecna.rs
Foto:Twitter/TheQueenSteffy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter