UZNEMIRUJUĆI TREND U SEKSU: Muškarci misle da imaju pravo da vam urade ovo!

 

Naziva se "stealthing", a ukratko označava skidanje kondoma tokom seksualnog odnosa bez pristanka partnera na to.

Tom pojavom se nedavno pozabavila studija koju je sprovela Aleksandra Brodski za Kolumbija Journal of Gender and Law, a u sklopu studije obavila je intervjue s ljudima koji su to doživeli, ali i istražila skrivene kutke interneta u kojima se muškarci podstiču da tokom seksa bez znanja partnerke skinu kondom, piše Hafington Post.

Brodski je pojasnila da je sa studijom krenula kad je shvatila da se nekoliko njenih prijateljica bori s "raznim oblicima zlostavljanja od strane svojih seksualnih partnera". Sve one osećale su se povređeno nakon što su doživele "stealthing", međutim, nisu znale da li mogu uopšte da prijave takvo ponašanje i da li se smatra ono oblikom silovanja. Jedna žrtva iz studije rekla je da se oseća kao da je "stealthing" jedan od oblika silovanja.

Pravo na širenje svog semena

Zanimljivo je to što je početkom godine muškarac iz Švajcarske osuđen za silovanje nakon što je usred seksualnog odnosa skinuo kondom bez pristanka partnerke. Doktorka Sined Ring iz Kenta objasnila je za Broadli da ova vrsta ponašanja krši "pristanak" na seks, odnosno ako je neko pristao na seks s kondomom to ne znači da je pristao i na seks bez kondoma.

Ono što je posebno uznemirujuće je činjenica da se o "stealthingu" naširoko priča po internetu, a Brodski je našla konverzacije u kojima muškarci podstiču jedni druge da skinu kondom usred seksa. Prema njenoj studiji, postoje muškarci koji misle da imaju pravo na "širenje svog semena", a "stealthing" vide kao oblik obeležavanja teritorije. Na internetu se čak dele saveti kako što neprimetnije skinuti kondom, a ti muškarci misle da muškarci kao nadmoćniji pol imaju pravo da rade šta žele tokom seksa.

 

 

 

 

 

Index.hr.
foto:arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro