Izvor:
25.04.2017 u 22:44
0

DA LAKŠE PREBOLITE: Pisanjem i izgovaranjem ove reči brže ćete prevazići RASKID!

Raskid zna da bude veoma bolno iskustvo, bilo da je nastao usled zajedničkog dogovora, svađe, velike distance ili prevare. Ipak, naučnici su pronašali reč, koja brže i bolje od ostalih može da izleči slomljeno srce i otera negativne emocije.

Ta reč je “Ti”, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu “Sajens”.

Zanimljivo je da ljudi koriste ovu reč prilično spontano. Utkana je u naš jezik i način na koji se nosimo s negativnim iskustvima”, objasnila je koautor studije Ariana Orvel.

Ispitanici su morali da napišu o gubitku voljene osobe ili svađi s porodicom. Gotovo polovina njih koristila je ovu ličnu zamenicu. Kasnije su dobili zadatak da napišu koje su lekcije naučili iz tih negativnih iskustava, pri čemu su jednu grupu naterali da koriste zamenice “ti, tvoj”, a drugu “ja, moj”.

Rezultati su pokazali da je prva grupa prebolela ova iskustva s manje bola u srcu i osećala se bolje od druge grupe. Zato, ako vas nešto muči, napišite: ” Ti ne znaš šta imaš, dok to ne izgubiš”. Možda pomogne.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Shutterstock

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter