Izvor:
27.04.2017 u 03:24
0

ŠTA SMETE, A ŠTA NE: Ovo su pravila za seks u trudnoći!

Probleme sa uzbuđenjem, orgazmom i zadovoljstvom posle 36 nedelja trudnoće iskusilo je 92 odsto trudnica.

Istraživanje objavljeno u "Alexandria Journal of Medicine" upozorava trudnice šta bi smele, a šta ne da rade dok čekaju bebu.

Seks kao prioritet
Zahvaljujući hormonu oksitocinu koji se kod žena izlučuje prilikom orgazma, seks je dobar za smanjenje stresa i anksioznosti.
"Seks će ojačati vezu sa partnerom pre rođenja deteta, što je jako važno budući da su mnoga istraživanja pokazala da su u prvim godinama života deteta roditelji pod velikim stresom što se odražava i na seksualni život", objašnjava psiholog dr Erika Marčand.

Najbolji položaj
U prvom tromesečju dok je stomak manji svi položaji su dozvoljeni. Posle 16. nedelje povećava se materica, pa misionarski položaj više nije dobra ideja.
"Seks na leđima može da stisne donju šuplju venu i da spreče povratak krvi u srce. Trudnica tada može da oseća vrtoglavicu", objašnjava dr Alisa Dvek, ginekolog u bolnici "Mt. Kisco" u Njujorku.

Izbor pravog lubrikanta
Neki parovi koriste lubrikant. Birajte onaj koji je na bazi vode i izbegavajte lubrikante na bazi petroleja ili mineralnih ulja koji mogu da promene pH vagine.

kurir.rs
foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter