Izvor:
01.05.2017 u 21:19
0

OVO JE NEDOPUSTIVO: Seks trend koji uzima maha je u najmanju ruku porazan!

Izraz 'stealthing' skovala je Aleksandra Brodski kao pogodan za nešto što se u poslednje vreme događa sve češće, a to je namerno uklanjanje kondoma za vreme seksualnog odnosa bez pristanka partnerike. Aleksandra je odlučila da se intenzivnije pozabavi istraživanjem ovog problema nakon što je u razgovoru s prijateljicama otkrila da je sve više onih koje su se s ovim trendom susrele barem jednom, a na kraju su ostale zbunjene jer nisu znale kako bi objasnile šta se tačno dogodilo.

Aleksandra se potrudila da razgovara i s Rebekom, ženom koja radi u službi telefonske pomoći, a koja je potvrdila kako je primila dosta poziva žena koje su bile zbunjene šta bi uopšte prijavile jer se ono što se dogodilo nije moglo da se definiše pod klasični seksualni napad. Iako u pitanju nije tipično silovanje, žene su se osećale iskorišćeno, napadnuto i nepoštovano i posramljeno.

Problem u ovakvim slučajevima je što žena kada ulazi u seksualni odnos s nekim, odlučno i poprilično jasno postavlja granice šta želi, a šta ne, a ovakvo ponašanje direktna je povreda unapred dogovorenih pravila igre i postavljenih granica. Iako žena pristaje na seksualni odnos, pristaje na njega pod tačno utvrđenim uslovima, a kada dođe do ovrede istih to se na neki način može smartati silovanjem.

Zastrašujuća je količina muškaraca koji ovakvo ponašanje ne samo da smatraju prihvatljivim, već na raznim online platformama razmjenjuju savete kako biti što bolji u 'stealthing'.

Iako je jedan Švajcarac zbog ovakvog ponašanja osuđen za silovanje, znamo da pravo neretko ne ide u korist žrtvama silovanja i kako mnogi ne veruju u ženino pravo da kaže 'ne' jednom kada je već rekla 'da'.

Mnogi silovanjem ne smatraju ni seksualni odnos na koji je ženu prisilio nje suprug ili dečko jer veruju kako je njihovo pravo da budu sa njom kada to požele, ali naravno da mi takvo ponašanje ne prihvatamo.

Zato, ako imate ovakvih iskustvara reagujte i prijavljujte, jer je to čin protiv vaše volje i ne treba nikad biti opravdan.

Izvor: Cosmopolitan.hr
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter