Izvor:
06.05.2017 u 01:01
0

MISLITE DA BAKE I DEKE TO NE RADE? Intimni odnosi u poznim godinama se PREPORUČUJU!

Stručnjaci savetuju da zaboravimo na predrasude i da se što pre bacimo u akciju, jer zapravo seksualna aktivnost u poznim godinama odlično utiče na psihičko, a posebno na fizičko zdravlje.

Aktivan i ispunjen seksualni život je moguć i u trećem dobu ako se prihvate ograničenja koja starenje donosi. Neka istraživanja pokazuju da 50 odsto muškaraca i 30 odsto žena ostaju seksualno aktivni i u sedamdesetim.

O ljubavi i intimnim odnosima starijih govorili su psihijatar i seksolog dr Dušica Marković Žigić i dramaturškinja Maja Volk.

Doktorka Marković rekla je da seks povećava samopouzdanje, smanjuje stres i krvni pritisak, poboljšava imunitet.

"Poznato je i da podmlađuje, jer pospešuje lučenje hormona rasta, koji zateže mišiće tela i kože, smanjuje doživljaj bola. Postoje predrasude da osobe u poznim godinama ne treba da imaju seksualne odnose. To je praktično tabu tema. Neprijatno nam je da razmišljamo da naši roditelji ili bake i deke to rade. Međutim, intimni odnosi su jako korisni, produžavaju život. Smanjuje se stres, poboljšava se raspoloženje, povećavaju imunitet, smanjuju rizik od raka prostate kod muškaraca, a kod žena od raka dojke", rekla je doktorka u emisiji "150 minuta".

Dramaturškinja Maja Volk u 58. godini uživa u novoj ljubavi. Kaže da su joj sada odnosi deset puta bolji nego kada je bila mlađa i nakon što je rodila troje dece.

kurir.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter