Izvor:
02.06.2016 u 23:30
0

KAKO PREBOLETI RASKID? Evo kome da „olakšate“dušu!

Ne reaguju svi isto posle teškog raskida. Neki satima razgovaraju telefonom sa bliskim osobama, dok se drugi ne javljaju na telefon i nije im ni do čega. Ali postoji jedna izreka koja kaže "Papir trpi sve". Nekim ljudima je lakše da svoja osećanja prenesu na papir, a ne da unaokolo traži nekog ko će ih razumeti.

Pitanje je u kojoj meri nam ovo pomaže da prebolimo raskid.

Studija sa Villanova univerziteta pokazala je da pisanje dnevnika smanjuje emotivni stres povezan sa raskidom, i to kada pišemo u “narativu prihvatanja”. Evo šta to u stvari znači.

Narativ prihvatanja obuhvata ideju da negativni događaji mogu da budu nova lekcija u životu ili stavljanje tačke na nešto, a da ta tačka ujedno znači i novi početak. To je u suštini pretvaranje negativnog u pozitivno iskustvo, a na papir zapisujemo zašto je dobro to što nam se desilo.

Istraživanja su trajala samo četiri dana, šta se dešava nakon toga, to ne znamo. Stres i bol ne mogu se ukloniti, samo umanjiti. Možda možemo da naučimo kako da se nosimo sa tim. Uvek možemo da prestanemo pisanje ukoliko nam ne pomogne ili da ga nastavimo ako primetimo da se bolje osećamo.

HappyTv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter