Izvor:
30.05.2017 u 15:14
0

PREKO STOMAKA DO LJUBAVI: 5 dana je jela šta je ON hteo i zamislite šta se desilo! (foto)

Ova hrabra devojka odlučila je da svoju zdravu ishranu zameni krajnje nezdravom koju njen dečko praktikuje – a ono što se desilo ju je zapanjilo.Svakog dana gledam da imam tri zdrava obroka, dok moj dečko Petar generalno jede ono šta mu donesu ili koji već flajer brze hrane mu padne pod ruke.

Ipak, uprkos svoj toj lošoj hrani, ne izgleda loše i kao da mu ona prija. Zato sam odlučila da 5 dana probam da se hranim kao on i vidim šta će mi se desiti.

Na pet dana sam potpuno zaboravila na zdravu hranu i usvojila sve njegove navike – i naučila 5 stvari od kojih me je jedna šokirala.

1. Super sam se zabavljala – isprva

Uglavnom pratim pravila paleo ishrane. Izbegavam žitarice, mlečne proizvode i brzu hranu. Znam svoje granice i zato mi ne smeta puno kada ponekada malo iskrivim pravila zarad svog zadovoljstva. Ipak, prijao mi je ovaj test i “bacanje svakog opreza sa hranom niz reku”. Prvog dana sam odmah odlučila da krenem jako. Pojela sam punjenu pljeskavicu u lepinji od belog brašna i uživala sam u svakom zalogaju. Uopšte se nisam osećala toliko loše koliko sam mislila. Te noći i sutradan uopšte nisam bila naduta.

2. I nije mi smetalo što jede neredovno

Jedna stvar koju sam naučila od Petra jeste da mogu da manje grickam. Drugog dana sam doručkovala malo badema i popila kafu. Posle toga nisam jela sve do 2 popodne. Obično grickam sušeno voće i kikiriki na poslu, ali znala sam da to više nije opcija. Nisam se više toliko brinula o tome šta ću sledeće jesti i zbog toga sam bila fokusiranija i produktivnija. Čak se nisam previše najela ni za večeru – jela sam sendvič koji sam pokupila usput, a kod kuće sam popla čašu piva koje Petar voli. Kad je bal – nek je maskenbal, zar ne?

3. Onda su stvari krenule po zlu

Posle brojnih zanimljivih otkrića, trećeg dana sam osetila ozbiljne fizičke posledice preteranog uživanja u hrani i neobraćanja pažnje na to što jedem. Probudila sam se veoma umorna, a kasnije je telo počelo očajnički da traži zdravu hranu. Ali Petar je samo odmahnuo glavom i rekao da mi ozbiljno fale rafinisani ugljeni hidrati. Zato sam opet pojela neku pljeskavicu koju sam pokupila usput i sve to zalila još jednom čašom viskija. Sve to sam krunisala bogatom porcijom sladoleda.

Bilo je ukusno na polako-uništavam-svoje-telo način. Znala sam da će mi se stomak osvetiti – počevši od glasnog krčanja koje je počelo da plaši sve u zgradi.

Sledećg jutra imala sam osećaj kao da sam progutala ciglu i odmah mi je bilo jasno da neću obaviti određeni ritual u WC-u.

Ostatak dana sam provela naduta, tužna i očajna.

4. Počela sam da žudim za svom brzom hranom

Četvrtog dana sam do večere pojela samo čokoladicu i veliku šolju kafe. Umirala sam od gladi. Ono što je tužno bilo je to što nisam želela da jedem ništa zdravo. Htela sam samo nešto brzo i prljavo da me oživi – pomfrit i hamburger.

I raspoloženje mi se pogoršalo. Postalo mi je jasno kako je lako upasti u začarani krug jedenja grozne hrane, imanja groznog raspoloženja i ponovnog jedenja grozne hrane kako bi se osećala bolje.

Zato sam petog dana odlučila da varam i jedem samo najzdravije stvari od onoga što je Petar jeo – banana i badem za doručak, piletina za ručak i kajgana za večeru. Polako sam počela da se vraćam u život.

5. Ova avantura nas je dodatno zbližila

Iako biste pomislili da sam na kraju eksperimenta želela da ubijem svog dečka, celo ovo iskustvo nas je zapravo zbližilo. Većinu vremena sam ja ta koja odlučuje šta ćemo jesti i Petar se samo složi. A sada je bio oduševljen činjenicom da se i on nešto pita. Sada znatno više sarađujemo na obrocima i manje komandujem u kuhinji.

Telegraf
Foto: Pixabay/Prevention

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter