Izvor:
06.06.2017 u 18:55
0

BEŽITE OD NJEGA GLAVOM BEZ OBZIRA: Prepoznajte narcisa u nekoliko koraka!

Divljenju lepoti i mudrosti jednog narcisa nema kraja, pa razmislite da li ste spremni da se sa tim nosite. Stručnjaci navode osobine na osnovu kojih možete da "detektujete" narcisa i sprečite ga da vas zavede.

Narcis je veliki zavodnik, ali i veliki teret. Divljenju njegovoj lepoti i mudrosti nema kraja, pa razmislite da li ste spremni da se sa tim nosite. Stručnjaci navode nekoliko osobina na osnovu kojih možete da "detektujete" narcisoidnu osobu i sprečite je da vas zavede.

Priča samo o sebi

Svaku rečenicu započinje sa "ja". Nezasit je u pričama o sebi, svojim kvalitetima, potrebama, ambicijama. Ne sluša druge dok govore, nego ih prekida da bi završio lični hvalospev.

* Potcenjuje druge

Ubeđen je da je najbolji u svemu i očekuje da se drugi prema njemu tako ponašaju. Sve gleda sa visine, sa prezirom ili podsmehom, pokazujući da su drugi bezvredni i nedostojni njegovog društva.

* Želi da bude u centru pažnje

U društvu se stalno nameće, pokušava da vodi glavnu reč, omalovažava ostale sagovornike, a čim primeti da bi neko mogao da ga zaseni, postaje neprijatan i grub.

* Misli da su svi ljubomorni na njega

Veruje da su svi, pa i najbliži, zavidni na njegove kvalitete. Tvrdi da su prijatelji ljubomorni na njegov uspeh, a da kolege stalno pokušavaju da mu podmetnu nogu.

* Ne trpi kritike

Narcis je hipersenzitivan na bilo kakvu kritiku, pa na nju reaguje veoma burno. S druge strane, želi da ga neprestano hvale, poštuju i da mu se dive.

Novosti
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter