Izvor:
06.06.2017 u 21:35
0

DODIRNEŠ JE ZA UŠI, A ONA DOŽIVI VRHUNAC! U ovim situacijama ženu može da STREFI ORGAZAM!

Dok jedne žene imaju problem da dožive seksualni vrhunac, druge ga doživljavaju same od sebe, stotinama puta na dan. Međutim, postoje i one dame koje nemaju nikakav psiho-fizički poremećaj, ali ih orgazam strefi u najneverovatnijim životnim situacijama.

Evo samo nekih od njih, koje su relativno česte, pa očekujte da se i vama dogode.

Meditacija

Nema mnogo razlike između meditacije i orgazma. I jedno i drugo smiruju, a orgazam ionako nije seksualno iskustvo, već duhovno. Barem tako tvrde duhovni gurui. Obe akcije služe kao kratak beg od misli, jer stvaraju osećaj blaženstva, a to umanjuje samosvest, menja telesnu percepciju i otklanja bol.

Vežbanje

Ovo bi moglo da vam da dodatnu motivaciju da ne propuštate fizičke aktivnosti. Orgazme tokom trbušnjaka i sličnih vežbi doživljava oko 40 odsto žena, dok njih petina slične senzacija ima vežbajući jogu, pokazuju istraživanja. Nekolicina srećnica seksualni užitak oseća i tokom dizanja tegova, plivanja i bicikliranja. Stvar je u tome da se tokom bavljenja sportom pojačava cirkulacija i krv navire u vaginu.

Porođaj

Iako se ovo ne događa kod velikog broja žena, nesnosne porođajne bolove zna da zameni osjećaj intenzivnog užitka. To i nije toliko čudno, jer dok dete prolazi kroz vaginu, stimulišu se iste tačke kao i kod orgazma. Sam porođaj ima učinak droge jer se u telu događaju velike hormonalne promene.

Spavanje

Vlažni snovi tipični su za muški rod, pa noćna ejakulacija nije nikakva nepoznanica. Ali, slično važi i za žene – navala krvi u vaginu i grčenje mišića u REM fazi sna mogu da rezultiraju orgazmom. Da bi to postigle, za razliku od muškaraca, žene ne moraju nužno da imaju erotske snove ili da se dodiruju. Kod njih se seksualna stimulacija događa u mozgu, a ne telu. Čak 80 odsto žena ima noćne orgazme, pokazuju istraživanja.

Svakodnevni dodiri i zvuci

Ovo se ne odnosi isključivo na pornografske sadržaje. Scene šaputanja ili dodira u ženskom mozgu mogu da kreiraju prijatno oscilovanje, što je poznato kao ASMR ili autonomni senzorski odgovor na nadražaje. Takođe, šišanje i pregled ušiju aktiviraju ASMR usled bliskog fizičkog kontakta. Kao i nakon orgazma, telesni trnci stvaraju osećaj blaženog umora, piše Elite Daily.

Kijanje

Oslobađajući osećaj nakon kijanja stvara osećaj prijatnosti u telu. Poput orgazma, uključuje navalu hormona i opuštanje. Iako su dokazi o povezanosti kijanja i orgazma minorni, evidentno postoje sličnosti. Kijanje oslobađa endorfin, a u nosu se, kao i u genitalijama, nalazi slično tkivo.

Šoping

Nije novost da kupovina ženama deluje poput antidepresiva, ali taj učinak može ponekad da bude i daleko jači – sličan dobrom seksu. Tokom šopinga u mozgu se povećava osećaj užitka na isti način na koji funkcioniše seksualni orgazam. Zanimljivo je da se to dešava samo kod kupovine dobrih stvari na sniženjima, dok preterano trošenje ima suprotan efekat.

Izvor: Informer
Foto: Hej magazin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter