Izvor:
15.06.2017 u 03:43
0

VEĆI LIBIDO I VIŠE ORGAZMA: Vitamini i minerali koji će poboljšati seks!

Nemate želju za seksom, niste dovoljno vlažne, a orgazam gotovo da ne možete da doživite? Ove i slične probleme ne morate odmah prepisivati hormonskim poremećajima i tražiti pomoć doktora (iako je redovna kontrola obavezna i poželjna).

Dobra vest je da nizak libido i slične seksualne probleme možete rešiti vitaminima i ishranom, a mi vam upravo vodimo u svet nutrijenata koje bi trebalo da konzumirate i verujte nam bićete prezadovoljni svojim akcijama ispod čaršava.

P.S. Sledeće vitamine i minerale slobodno ponudite i svom dragom.

Vitamin E (tokoferol)

Vitamin E je pravo čudo prirode, antioksidans koji štiti funkciju testosterona i veoma je bitno da ga unosite. Ženski hormoni su veoma otporni, dok su muški malo manje i zato će vitamin E biti najbolja odbrana. Takođe, ovaj fantastičan vitamin može sprečiti vaginalnu suvoću koja ponekad zaista može predstavljati problem!

Vitamin A (retinol)

Još jedan važan vitamin koji je odgovoran za proizvodnju hormona i testosterona. Vitamin A možete pronaći u mleku, jajima, šargarepi… i poželjno je da ga unosite što više.

Vitamin C

Veoma važan nutrijent koji će zaštititi organizam od raznih bolesti koji između ostalog mogu uticacti i na vaš seksualni život. Takođe povećava količinu estrogena u organizmu, što će naravno i pozitivno uticati na vašu seksualnu želju

Vitamin B1 (tiamin)

Učestvuje u proizvodnji energije i pomaže da se stabilizujete i smirite. Ukoliko primetite promene raspoloženja u PMS-u (a hoćete sigurno), vitamin B će vam pomoći da pregurate kobni period.

Vitamin B2 (riboflavin)

Daje vam više energije, povećava libido i uzbuđenje. Čuva vaš imunitet, a možete ga najviše naći u pivskom kvascu.

Vitamin B6 (piridoksin)

Ukoliko teško dolazite do vrhunca i većinu svog vremena provodite razdražljive, okrivite nedostatak ovog vitamina za takvo stanje! Ovaj nutrijent možete pronaći u piletini i zelenom povrću ili bananama.

Vitamin B12 (cijanokobalamin)

Nedostatak vitamina B12 dovodi do anemije. Ukoliko se pitate zašto je anemija bitna za seksuane odnose, dovoljno je da vam kažemo da anemične devojke nemaju snage ni volje ni za šta, a najmanje za seks. Zato ne odbijajte džigericu i mesu za ručak, jer upravo u ovim namirnicama ga ima najviše.

Cink

Ukoliko patite od nedostatka testosterona, zahvalite se nedostatku cinka na tome. Cink ćete najviše naći u morskim plodovima, zbog čega se oni i smatraju afrodizijacima. A možete i potražiti tablete cinka koji će brzo rešiti vaš problem. S obzirom na to, kao što smo već rekli da su meso i riba su prirodni izvor cinka, zaboravite na vegeterijanstvo ako imate nizak libido.

Vitamin D

Podstiče seksualnu želju, a najbolje ćete ga dobiti sunčanjem. U hladim mesecima uzimajte ovaj vitamin u obliku tableta ili više konzumirajte namirnice poput lososa, tune, sardine…

Hrom

Da li ste znali da nedostatak hroma u organizmu utiče na raspoloženje? A što je možda devojkama posebno važno utiče na mršavljenje? Tačnije, hrom povećava nivo testosterona koji dalje utiče da izgubite suvišne kilograme! Eto, čak dva razloga da uzimate ovaj vitamin. A možete ga naći u žitaricama, crnom biberu ili integralnom brašnu.

Magnezijum

Veoma nam je važan za reproduktivno zdravlje, ali nažalost teško ga možemo dobiti u hrani. Zato pokušajte sa tabletama magnezijuma posebno ako imate bolne i neredovne mestruacije.

Selen

Veoma važan element koji nikako ne treba zanemariti. Odgovoran je za veliki broj procesa u organizmu uključujući i endotkrini sistem kod muškaraca i žena. Takođe, pomaže da ublaži simptome mamurluka i odličan je za dame u menopauzi.

Ginko Biloba

Sigurno ste čuli za brojna dejstva ginko bilobe, ali izdvojićemo dva najvažnija: poboljšava pamćenje i mentalnu aktivnost. Zašto nam je to bitno za libido? zato što i poboljša dotok krvi u mozak i ima pozitivne efekte libido.

Ne zaboravite "ženski problemi" mogu uticati ne samo na vaš seksualni život, već i na zdravlje uopšte, pa čak i koliko dugo ćete živeti. Redovne posete ginekologu i zdravom ishrenom, vitaminima i mineralima možete poboljšati svoj život na više nivoa.

Izvor:cosmopolitan
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter