Izvor:
17.06.2017 u 15:23
0

ISTRAŽIVANJE OTKRILO: Neki ljudi su tužni posle seksa, a evo i zbog čega!

Mislimo na seks, naravno, no postoje i oni koji se nakon njega osećaju loše i tužno. Tu pre svega mislimo na neke pripadnice lepšeg pola, a jedno je istraživanje, sprovedeno na njih 230, otkrilo kako se radi o njih čak 46 posto.

Postseksualna depresija javlja se neposredno nakon odnosa, a temelji se na negativnim osećanjima, kao što su tuga, anksioznost i razdražljivost, čak i ako je odnos bio zadovoljavajući. Deo naučnika otkrio je kako ovakva ojećanja imaju i evolucijsku funkciju.

Postseksualna depresija nije retka, no često nije povezana s nekom traumom ili osećajem žaljenja, kao ni nečim zlokobnim. U takvim trenucima dolazi do eksplozije hormona u telu – otkriva seksualna terapeutkinja Denis Knovles i nastavlja:

– Seks je vrlo intiman čin, a orgazam oslobađa puno hormona. Oni naglo dolaze, ali i opadaju u telu nakon seksa te ih može pratiti osećaj tuge.

No, događa li vam se to često nakon seksa, tada je u pitanju veći problem, koji uglavnom upućuje na probleme u odnosu.

Izvor: Index
Foto: Bum vesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter