Izvor:
11.06.2016 u 16:27
0

NAUČNICI OTKRILI: Ovo je tajna za bolji seksualni život

Bolja komunikacija, više vežbanja, ostrige, više neplaniranih izlazaka, više vremena samo za sebe… Sve su to neki od uobičajenih saveta parovima kako da poboljšaju svoj seksualni život.

Međutim, nova studija koju su sproveli istraživač Univerziteta u Alberti pokazuje da parovi više uživaju u češćem, zadovoljnijem i redovnijem seksu ukoliko dele jednako sve kućne poslove!

Studiju je vodio doktor Mat Džonson, porodični terapeut. On je bio na čelu studije 5 godina, a 1338 nemačkih parova je učestvovalo u tom istraživanju.

Njegovi nalazi su objavljeni u radu pod nazivom ,,Preskačete pranje sudova? Ne radite to!'' i otkrivaju da je ključ uspešnih seksualni odnosa podela kućnih poslova.

– U svakoj vezi je potrebno da se parovi osećaju zadovoljno, poštovano i ispunjeno. Ukoliko zajedno radite stvari, to će da utiče i na povećanje sreće u vašem odnosu i oba partnera će se osećati ravnopravinim a samim tim i zadovoljnijim u svakom pogledu– objašnjava doktor Džonson.

Ono što je zanimljivo jeste da je ova studija u direktoj suprotnosti sa istraživanjima Američkog sociološkog pregleda ( American Sociological Review) jer su oni 2012. godine objavili jednu opširnu studiju na istu temu, ali tvrdeći da se muškarci osećaju obezvređeno i postaju seksualno neaktivni kada rade kućne poslove koji se smatraju tradicionalno ženskim – kao što su naprimer, pranje sudova, peglanje ili kuvanje.

Doktror Džonson objašnjava da postoje kulturološke razlike među narodima i da je on radio istraživanje među Nemcima, ali ipak, on smatra da se njegova istraživanja uklapaju u iskustva koja je imao kao terapeut.

S toga, on savetuje uvek da delite sve kućne poslove i da ćete primetiti poboljšanje i vašeg seksualnog života.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter