Izvor:
30.07.2017 u 16:20
0

SEKSUALNI ŽIVOT POČINJE U BRAKU! Da li se slažete?

Društvo nas ubeđuje da sva strast nestaje, čim par odluči da se venča. Međutim, psihoterapeuti kažu da tada tek počinje vaš seksualni život.

Stručnjak za veze Ester Perel kaže da se seksualni život ne završava ulaskom u brak.

Iako je seks među bračnim partnerima ređe spontan, u tome nema ničeg lošeg, budući da se mnogi parovi trude da tada rasplamsaju vatru.

– Problem je u tome što je nemoguće da rekonstruišete osećanja koja ste imali kada ste se tek upoznali i na to ćete samo gubiti vreme – kaže ona.

Umesto toga, treba da se fokusirate na pozitivne strane toga što ste u stabilnoj vezi.

– Erotiku treba da negujete, da seksu dajete značaj – kaže Perel.

Umesto da se nadate da će se spontani seks samo desiti, Perel vas savetuje da planirate i posvetite se održavanju svog seksualnog života.

– Kad ponovo uspostavite kontrolu nad svojim životom, ponovo ćete se povezati s partnerom – tvrdi ona.

izvor/b92.net

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter