Izvor:
08.08.2017 u 15:47
0

DA LI JE RASKID NA POMOLU? Ovi znakovi ukazuju da niste jedno za drugo!

Veze mogu biti sjajne, a onda mogu da se pretvore u jako loše. Stručnjaci kažu da je jako teško shvatiti da li je osećaj nervoze i netrepeljivosti koju trenutno osećate prema partneru samo prolazna faza ili je prvi u niz pokazatelja da je vaš odnos osuđen na propast.

Barbara Blumfild, savetnica za parove i autorka knjige "Terapija za parove", tvrdi da postoje jasni znakovi da vaš odnos, ne samo da se približio kraju, nego da je i jako štetan.

"Jedan od znakova je taj da partneru smeta onaj drugi i da nemaju poštovanja jedno prema drugom, privatno ili javno. Drugi znak emocionalnog zlostavljanja može biti partner koji je u javnosti jako pažljiv i šarmantan, a koji se u potpunosti menja kada ostanete sami. Jedan od prvih znakova nasilja je kad vam partner brani da provodite vreme s prijateljima i porodicom ili odlzite van kuće. Takvo ponašanje obično dolazi postepeno i znak je osobe koja pati od toga da mora imati kontrolu. U tim slučajevim, zbogom je jedina opcija", kazala je Blumfild.

S druge strane, nedostatak komunikacije ili bilo kakvog fizičkog kontakta ne znači uvek da ste osuđeni na propast. Nekim parovima je samo potrebna pomoć kako bi naučili da komuniciraju.

"Međutim, ako bas nemate šta da kažete jedno drugom, to znači da niste kompatibilni", upozorila je Blumfild.

Da je došao kraj ne znači ni ako razmišljate o tome kako bi vaš život izgledao da ste sami ili s nekim drugim u vezi. Blumfild ističe da je sanjarenje o alternativnim scenarijima za vaš život vrlo zdravo. Uostalom, nema ničega pozitivnog u suzbijanju mašte. Ali,delovanje s ciljem ostvarivanja tih snova nije dobro.

"Svi mi razmišljamo o različitoj budućnosti i a upravo to razmišljanje može biti dobar način da vas podseti na vašu sadašnjost. Uvek pitam svoje klijente koji su zbunjeni da li mogu ispuniti svoje želje i ostati u trenutnoj vezi".

Zaključuje da pri izboru partnera obično odlučuje nesvesni element, a razlozi ponekad nisu toliko zdravi.

Izvor: Klix
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter