parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ŽELITE BEBU: 7 znakova da ste IZUZETNO PLODNE!

 

Plodnost je jako čudna stvar, a žensko telo je izvor brojnih misterija.

Tinejdžerkama je trudnoća zastrašujuća stvar. U ranim dvadesetim devojke vode računa o kontracepciji i štite se na sve načine. A onda reše da je vreme za bebu.

Odjednom, nadaju se svim snagama da su plodne i da mogu imati dete. Pored testova na plodnost, postoji i 7 prirodnih pokazatelja da je žena plodna na koje malo njih obraća pažnju.

U ranim dvadesetim ste:

Najveća plodnost je kod žena od 20 do 24 godina. Ovo ne važi za sve žene i može da varira. Što ste starije vaša plodnost se smanjuje.

Imate redovne cikluse:

Sve žene bi trebalo da imaju uredne cikluse. Ako to nije slučaj onda postoji neki problem. Ali, ako ste jedna od onih čiji ciklus dolazi u minut, onda ste izuzetno plodne.

Imate sve simptome PMS-a:

Nije baš preciozno, ali ako imate simptome PMS-a onda sve radi kako treba. Istraživanje je pokazalo da žene "podivljaju" kada dođu plodni dani u mesecu. To su dani kada se žene odlučuju da potraže partnera ukoliko ga nemaju, ili da zovu svoje prijatelje sa beneficijama.

Imate dobre gene:

Kada dođe do poteškoća sa začećem, lekari obićno pitaju žene da li je neko u njihovoj porodici (majka ili sestra) imao problem sa sterilitetom. Pokazalo se da genetika može da ima uticaj, ali da je svaka žena priča za sebe.

Postoji cervikalni iscedak:

Većina žena veruje da ako postoji pojačani iscedak u plodnim danima onda je i plodnost velika. To nije naučno dokazano.

Ne doživljavate toplotne talase:

Kada žene doživljavaju iznenadne talase ili napade vrućine to je znak da njihovo telo ima problem sa hormonima i da njihovi jajnici nisu dovoljno plodni. Žena koja ne može da zatrudni, a ima ove simptome mora odmah da se javi lekaru.

 

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost