parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

KLJUČ ZA DUGOTRAJAN BRAK: Naučite da vešto izbegavate sukobe!

 

Zaboravite na dramatično lupanje vratima i zvocanje zbog prljavih čarapa svuda po sobi. Frustracije zadržite za sebe i živećete sa svojim princem srećno do kraja života, baš kao u bajci. Barem tako kažu stručnjaci.

Najbolji savet koji vam iskusna osoba može dati, što se tiče braka, jeste da naučite veštinu izbegavanja sukoba. Izgleda da je ključ za dugotrajan brak (ne obavezno i srećan) biti tih. 

Ovaj savet je suprotan onome što nas obično savetuju da radimo u vezama, a to je da budemo iskreni i da imamo otvorenu komunikaciju. Međutim, psiholozi kažu kako je za starije parove to najbolji način da se mir održi posle godina zvocanja i trzavica. 

Naučnici su pratili razvoj 127 bračnih parova tokom trinaest godina i snimali petnaestominutne rasprave između njih, analizirajući kakva im je komunikacija. 

“Moguće je da i godine života i dužina braka igraju ulogu u povećanom izbegavanju sukoba”, zaključuje vodeća autorka istraživanja, doktorka Sara Holi sa Državnog univerziteta u San Francisku. 

I ako ste na početku veze ili braka, dugotrajni brak nije nešto što treba olako shvatiti. Jedna malo starija studija je pokazala da je "odljubljivanje", momenat u kome više ne osećate stastvenu hemiju koja je strujala među vama, postao glavni razlog za razvod, čak važniji od prevare!

 

Izvor: B92
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Letnji kamp - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live