KADA JE BRAK U KRIZI: Evo kako da se ponovo zaljubite u partnera!

Nakon što kod supružnika osećanja izblede, mnogi od njih ostaju u dilemi da li da okončaju taj brak zbog nedostatka emocija prema drugoj osobi, ili ne. Terapeuti se često susreću sa ovim problemima, a ovo su saveti koje oni daju takvim parovima:

1. Zaljubite se ponovo u svog partnera

Strast ne može da se vrati preko noći. Potrebno je da se potrudite i da smanjite očekivanja, a ono što se desilo u prošlosti ostavite da tamo i ostane. 

2. Prekinite sa učestalim svađama

Da bi se bliskost među partnerima ponovo povratila, onaj glasniji partner mora da nauči da svoj stav izražava na nežniji način kako otuđenje ne bi raslo, dok tiši i povučeniji partner mora da više da se emotivno unese u vezu.

3. Zapitajte se šta vas je navelo da se zaljubite u tu osobu

Fokusirajte se na vrline vašeg partnera koje su vas njemu i privukle. Mislite na njih što češće i trudite se da svake nedelje odvojite intimno vreme jedno za drugo kako bi te osobine imale priliku da isplivaju na površinu, piše Detinjarije.com.

4. Pronađite zajednička interesovanja

 Uvek pokušajte da zainteresujete partnera za svoja novootrkivena interesovanja. Uključite ga u svoje svakodnevne aktivnosti, a neke možete i praktikovati u paru. 

5. Seks mora ponovo da postane važan

Seks je jedan od najbitnijih načina da stvorite emotivnu vezu sa partnerom. Kada se međusobno dodirujete, u mozgu se luči hormon bliskosti i opuštanja, oskitocin.

6. Učinite nešto lepo za svog supružnika

Ljubav čine male stvari. Setite se sitnica koje su ih oborile s nogu nekad, i pokušajte opet. Na ovaj način ćete se setiti svih romantičnih trenutaka sa početka vaše veze. 

 

Izvor:alo.rs
Foto.Twitter/cami

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost