Izvor:
05.11.2017 u 14:43
0

IZBEGAVAJTE SLEDEĆE: Pepermint smanjuje želju za seksom, dok preslana hrana može umanjiti mogućnost održavanja erekcije!

Svi znamo da loš zadah ubija romantiku, a ako imate ovaj problem, nikako se preporučuje da ga pre seksa „neutrališete“ pepermintom.

Naime, mentol smanjuje količinu polnog hormona testosterona, koji je zadužen za libido. Zato pre seksa treba izbegavati bombone, kao i žvakaće gume, jer se žvakanjem guta mnogo vazduha, pa kad se najmanje nadate, nastaju neprijatni gasovi, koji će sasvim sigurno nekome pokvariti raspoloženje u spavaćoj sobi.

Tonik

Gazirana pića uzrokuju nadutost i gasove, ali najnepovoljniji izbor od svih njih je tonik. On sadrži kinin, sastojak koji daje gorak ukus, a može smanjiti količinu testosterona, pa čak i uticati na kvalitet sperme, tvrdi američka lekarka i seksualni terapeut Žaklin Ričard. Bolji izbor su nezaslađeni čajevi, koji podižu raspoloženje i poboljšavaju cirkulaciju, čime se povećava šansa za orgazmom.

Pomfrit

Slani pomfrit obiluje transmastima, koje negativno utiču na količinu testosterona, a on se naročito ne preporučuje muškarcima koji imaju problema s visokim pritiskom jer im može otežati održavanje erekcije.

Tofu

Ovaj vegetarijanski specijalitet obiluje fitoestrogenom, biljnim materijama koje liče na ženski polni hormon estrogen. Višak estrogena kod žena i muškaraca utiče na libido i smanjuje želju za seksom.

Alkohol

Iako čaša vina može da deluje podsticajno, previše alkohola smanjuje šanse u spavaćoj sobi. Studije su potvrdile da on utiče na održavanje erekcije kod muškaraca. Osim toga, alkohol smanjuje osetljivost na dodir, čime se smanjuje i šansa za orgazmom.

Ovsena kaša

Iako je jako zdrava, ova kaša u umerenim količinama podstiče proizvodnju hormona sreće, ali u prevelikim deluje suprotno i smanjuje seksualni nagon. Osim toga, ovsena kaša bogata je vlaknima, isto kao i pasulj, što može uzrokovati neprijatne gasove koji su nepoželjni u naletu strasti.

Energetska pića

Ona brzo dižu energiju, ali je jednako brzo i spuštaju, što može rezultirati padom raspoloženja u spavaćoj sobi. Osim toga, kombinacija šećera i kofeina može sniziti količinu testosterona i samim tim smanjiti želju za seksom. Zato pre upuštanja u ljubavne igrice nije preporučljivo piti energetska pića.

Izvor: pressonline.rs
Foto: Twitter/PopularMagz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter