USPEŠNE ŽENE RADE SAMO OVIH ŠEST STVARI: Probajte i vi i postanite kao one!

 

 

Tajna uspeha se krije u malim stvarima i savršenoj organizaciji, a uspešne dame bez razmišljanja i odlaganja svakog meseca rade ove stvari...

Ako se pitate šta uspešne žene rade u slobodno vreme van posla, odmah ćemo vam otkriti tajnu da one imaju jednu sjajnu naviku - čitaju knjige koje će ih opustiti, ali i naučiti nešto novo.

 

1. Bekapujte važne podatke

Nemojte razmišljati ni sekunde šta ćete raditi ako vam se hard-disk pokvari već na vreme sačuvajte svoje važne podatke. Sada to možete uraditi i onlajn i ne zaboravite da zaštitite i telefon.

 

2. Vežbajte

Bez obzira na to da li je u pitanju 30 minuta šetnje tri puta nedeljno ili neki ekstremni sport, važno je da pronađete koja vrsta rekreacije vam odgovara, zatim napravite precizan fitnes plan i pridržavajte ga se.

 

3. Držite budžet pod kontrolom

Veoma je važno da uvijek imate jasan uvid u svoje prihode i rashode i bar okviran finansijski plan.

 

4. Čitajte knjige

Znamo da tokom PMS-a imate želju da pojedete kilogram čokolade, pogledate najlošije emisije ili najpatetičnije filmove i u takvim trenucima slabosti je to potpuno opravdano. Međutim, u normalnim situacijama potrudite se da se okružite što boljim stvarima i najboljim ljudima. Ako se pitate šta uspešne žene rade u slobodno vreme van posla, odmah ćemo vam otkriti tajnu da one imaju jednu sjajnu naviku – čitaju knjige koje će ih opustiti, ali i naučiti nešto novo.

 

5. Vreme samo za sebe

Ubrzan ritam života zahteva da odvojite neko vreme za sebe i napunite baterije. Zato koliko god želeli da sve svoje obaveze završite na vreme, ne zaboravite na sebe i da se nagradite za sve što ste postigli i izdržali u toku meseca. Makar to bila samo mirišljava, penušava kupka i muzika, priuštite sebi trenutke zadovoljstva i relaksacije, ali i dovoljno sna.

 

6. Nađite nov način da uštedite novac

Nije vam potreban veliki plan da biste uštedeli i uspeli da oporavite svoj budžet. Verovali ili ne, ali sitne uštede mogu znatno da unaprede vaš mesečni budžet.

 

Espreso
Foto:Twitter/Jagodica Bobica

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost