Izvor:
03.12.2017 u 14:34
0

PRIHVATITE SVOJU SEKSUALNOST: Svako od nas uživa u seksu na svoj način!

Otkrivanje seksualnosti i eksperimentisanje sa njom je normalno i poželjno kako bismo upoznali sebe.

Svako od nas uživa u seksu na svoj način i voli drugačije stvari. Bitno je samo da se upoznate sa svojom seksualnošću i prihvatite je kao takvu kako biste bili srećni.

Nakon mnogo godina traženja seksualne orijentacije ova žena je otkrila da je aseksualna i odlučila je da podeli svoju priču sa svima.

– U kasnim tridesetima sam i tek sam u poslednjih par godina shvatila da sam aseksualna. Kao srednjoškolka bila sam član gej hetero saveza i predstavljala sam se kao heteroseksualka iako se nisam osećala tako. To je bilo pre nego sam shvatila da se ja zapravo ne osećam ni kao žena ni kao muškarac.

Kada sam bila u pubertetu žene me nisu privlačile ni na koji način. Na fakultetu sam otkrila svoju duboku povezanost sa seksualnošću. Iako nemam nameru da ulazim u seksualne odnose s drugim ljudima, uživam u samoj seksualnosti i deljenju seksualne energije. To me zadovoljava na emotivnom nivou, jer se osećam kreativno, moćno i živo, prenosi net.hr priču ove žene.

-Za postizanje seksualnog zadovoljstva bilo mi je potrebno mnogo mentalnog rada, a to smanjuje zabavu. Isprobala sam razne stvari, ali ništa nije pomoglo. Ispalo je da sam aseksualna i to u potpunosti. Ne postoji dobra definicija aseksualnosti, ali je najprihvatljivija ona koja kaže “osoba koja ne oseća nikakvu seksualnu privlačnost ili koja nije zainteresovana za seksualnu aktivnost sa drugima”. U potpunosti sam se prepoznala u ovom pojmu.

Sve se onda promenilo. Najbolji način da opišem svoje stanje je da kažem da je moj seksualni nadražaj negde duboko u meni, a moj mozak mi ne dozvoljava uključivanje drugih ljudi u moj unutrašnji seksualni proces.

Ja volim da učim o seksu, razmišljam o njemu, čitam erotske priče, a nekad i imam seks jer sam radoznala i želim da se povežem sa partnerom. Užitak koji osećam tokom seksa je isključivo mentalan i emotivan.

Nakon istraživanja shvatila sam da postoji mnogo različitih vrsta aseksualnosti, ali nijednoj od njih nisam pripadala. Odlučila sam sama da nadenem ime svom stanju – seksualna aseksualnost. Želim da svojom pričom podstaknem i druge na razgovor, napisala je ova hrabra žena.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter