ŽENE TEŠKO PODNOSE RAZLAZ: Ne bi trebalo da ulazite u vezu nakon raskida, evo i zašto! (foto)

 

Gledajući poznate zvezde koje težak prekid leče tako što brzo pronađu utehu u bivšem partneru ili nekom novom frajeru, ne možemo se ne zapitati krije li se u tome zapravo ključ sreće ili se teše na pogrešan način.

Psiholog i stručnjak za veze i brak, dr Danijel, rekla je da zapravo postoji razlog zašto treba da date vremena da odbolujete bivšu vezu, pogotovo ako se traumatično završila.

- Ako brzo uđete u novu vezu nakon teškog prekida, traume koje nosite iz prethodnog odnosa mogu uticati na to kako ćete se odnositi prema novom partneru i sigurno će vam biti teško da se opustite i potpuno mu verujete - objasnila je ona i dodala da je bolje da neko vreme provedete same, čak i u situacijama kada raskid nije bio dramatičan.

Da budemo jasniji, potpuno je normalno ako nakon raskida osetite "napade" čežnje za novom vezom i da budete voljeni. Za taj osećaj možete slobodno okriviti mozak i neurone.

- Možda ste vi završile s nekom osobom, ali ne znači da je i vaš mozak napravio to isto. Kada ste s nekim, on proizvodi hormone poput dopamina, zbog kog se osećate srećno i zaljubljeno. Odjednom toga nema i naravno da ćete se osećati kao da ste izašle iz svoje zone komfora - rekla je psiholog i dodala:

- Devojke koje su godinama u vezama i izlaze iz jedne u drugu, izgubile su sebe i navikle su samo na onu sreću koju im pruža ljubavna veza. Zato će za njih jedini izlaz iz ljubavne depresije biti nova veza i novi muškarac koji će im ispuniti prazninu. Ali to je zapravo najgore što mogu sebi napraviti - tvrdi Danijel.

Kurir
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost