Izvor:
10.01.2018 u 23:02
0

PREVARA ILI MIKRO PREVARA: Šta se uopšte računa kao neverstvo?

Niste lojalni partneru ili vodite zaseban život? Donosite samostalno odluke koje se tiču oboje, ništa ga ne pitate, uživate u sitnim radostima potpuno sami? Ako se samo i pitate da li varate vrlo ste blizu linije kada se može reći da niste odani u vezi.

Fizičku prevaru je lako "uočiti", definisati. Ali, šta sa ostalim neverstvima i izdajama?

– Mikro varanje je ozbiljan prekršaj. Ali, da biste sve razjasnili sve nedoumice oko vašeg odnosa sa partnerom najbolje je da razgovarate. Otvoreno i bez predrasuda. Nekada ponašanje koje deluje kao izdaja nema jasnu nameru da uvredi, izda – kaže Melani Šiling, ekspert za veze.

Pisanje poruke nekom muškarcu bez znanja partnera, tajno beleženje pod drugim, "komšijskim" imenom, povezanost preko društvenih mreža, četovanje i naglo prekidanje kada uđe onaj drugi u prostoriju, sve to su znači flert koji se krije od partnera. Sve to ukazuje na mikro prevaru koja je zapravo izdaja, pronevera odnosa sa partnerom.

Pa u čemu je razlika između bezopasnog flerta i mikro prevare?

– Ključ je da budete realni i objektivni u vašoj vezi. Ne treba da budete uvek emotivni – kaže Šiling koja kaže da treba definisati odnose, ponašanja koja smetaju, ugrožavaju i u skladu sa tim ponašati se vezi.

Ona navodi i da nijedan partner ne treba da bude žrtva u vezi, jer to loše utiče na oboje i vodi u neminovan razlaz.

Izvior:Kurir
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter