PREVARA ILI MIKRO PREVARA: Šta se uopšte računa kao neverstvo?

 

 

 Niste lojalni partneru ili vodite zaseban život? Donosite samostalno odluke koje se tiču oboje, ništa ga ne pitate, uživate u sitnim radostima potpuno sami? Ako se samo i pitate da li varate vrlo ste blizu linije kada se može reći da niste odani u vezi.

 

Fizičku prevaru je lako "uočiti", definisati. Ali, šta sa ostalim neverstvima i izdajama?

- Mikro varanje je ozbiljan prekršaj. Ali, da biste sve razjasnili sve nedoumice oko vašeg odnosa sa partnerom najbolje je da razgovarate. Otvoreno i bez predrasuda. Nekada ponašanje koje deluje kao izdaja nema jasnu nameru da uvredi, izda - kaže Melani Šiling, ekspert za veze.

 

 Pisanje poruke nekom muškarcu bez znanja partnera, tajno beleženje pod drugim, "komšijskim" imenom, povezanost preko društvenih mreža, četovanje i naglo prekidanje kada uđe onaj drugi u prostoriju, sve to su znači flert koji se krije od partnera. Sve to ukazuje na mikro prevaru koja je zapravo izdaja, pronevera odnosa sa partnerom.
 

Pa u čemu je razlika između bezopasnog flerta i mikro prevare?

- Ključ je da budete realni i objektivni u vašoj vezi. Ne treba da budete uvek emotivni - kaže Šiling koja kaže da treba definisati odnose, ponašanja koja smetaju, ugrožavaju i u skladu sa tim ponašati se vezi.

 

Ona navodi i da nijedan partner ne treba da bude žrtva u vezi, jer to loše utiče na oboje i vodi u neminovan razlaz.

 

Izvior:Kurir
Foto:  Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV